Spor Okçuluk festivalinde ikinci gün

Okçuluk festivalinde ikinci gün

Paylaş
Okçuluk festivalinde ikinci gün

Gümüşyay Geleneksel Okçuluk Eğitim ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Geleneksek Okçuluk Festivali'nin ikinci günü, 90 metre sabit puta koşusu ile başladı.

Gümüşyay Geleneksel Okçuluk Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene üçüncüsünü düzenledikleri uluslararası festivale 13 ülkeden toplam 403 yarışmacının katıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Festival sayesinde farklı kültürlerin bir araya geldiği ifade eden Ayhan, katılımın her yıl artarak devam ettiğini dile getirdi. Gümüşhacıköy’ün dünya çapında yapılan geleneksel okçuluk festivallerinin ön sıralarında yer alan bir organizasyona ev sahipliği yapmasından gurur duyduklarını vurgulayan Ayhan, şunları kaydetti:
"Festivalimizin ülkemizin milli birlik ve beraberliğine, kültürümüzün tanıtımına fayda sağlayacağına inanıyorum. Festivalimize, Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan, Çin, İngiltere, Almanya, Macaristan, Malezya, Slovakya, KKTC, Pakistan, İspanya, Ukrayna ve Yunanistan’dan katılım gösteren tüm yarışmacılara teşekkür ediyoruz."

Festivale geleneksel kıyafetleriyle katılan okçular renkli görüntüler oluştururken, minik okçuların yapmış oldukları başarılı atışlar seyirciler tarafından büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

AA