Spor Okçuluk çağ atlıyor

Okçuluk çağ atlıyor

Paylaş
Okçuluk çağ atlıyor

Okmeydanı’nı yeniden dünya okçular merkezi haline getirdiklerini söyleyen Okçular Vakfı Başkanı ve Ak Parti Milletvekili Haydar Ali Yıldız “Eğitim almak isteyen binlerce kişi var. Taleplere yetişmek için eğitimleri Türkiye geneline yayacağız. Şampiyonlar hep Türkiye’den çıkacak” dedi. Hazırlayan: Murat GÜLDEREN

Asırlardır dünyanın en iyi okçularının yetiştirildiği Okmeydanı küllerinden doğuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, aslına uygun olarak 18 bin metrekare alan üzerine inşa edilen eğitim ve spor tesisleri, adını dünyada yeniden duyurmaya başladı.

1950’li yıllardan başlayarak işgale uğrayan Okmeydanı ve yakın çevresi hızlı gecekondu yapılaşmasıyla karşı karşıya kalmış ve şu an vakfın bulunduğu alan futbol sahası olarak kullanılmıştı. 35 milyon TL’lik yatırımla Türk okçuluğuna kazandırılan tesislerde şimdiki hedef okçulukta dünya merkezi olmak ve her yıl şampiyonlar çıkarmak. Eğitim ve projelerle ilgili POSTA'ya konuşan Okçular Vakfı Başkanı ve Ak Parti Milletvekili Haydar Ali Yıldız merkezin 1000 kişilik kapasitesinin olduğunu belirterek "İlgi çok yüksek ve şu an kapasite sınırındayız.

Dünyanın en iyi hocaları eğitim veriyor. Dünyanın okçuluk merkeziyiz. Şu an en iyi okçular burada yetişiyor. Buradan her yıl şampiyonlar çıkacak" dedi. Türkiye'nin her yerinden 7'den 77'ye bu spora ilginin olduğunu kaydeden Yıldız şunları söyledi: "Burada yaş sınırı yok. Hobi olarak da gelen binlerce kişi var. Ancak buranın kapasitesi sınırlı olduğu için eğitimlerimizi Türkiye'nin her bölgesine yaymak istiyoruz."


HER İLİN ŞAMPİYONU OLACAK


Haydar Ali Yıldız pek çok ilçe kaymakamı ve milli eğitim müdürleriyle görüşmelere başladıklarını da anlatarak şu bilgileri verdi: "Okullarda okçuluk eğitimleri planlanıyor. Ayrıca belediyelerin de özel alanlar tahsis ederek bu eğitimin vatandaşlara da rahatlıkla verilmesini istiyoruz. Bazı belediyeler bu hizmete başladı. Hedefimiz, bölgesel şampiyonluklar düzenleyip ilçe, il, bölge ve Türkiye şampiyonlarıyla Türk kültürün önemli simgesi olan okçuluğu yaygınlaştırmak ve dünya şampiyonları çıkarmak." Kuzey Kıbrıs'tan da okçuluk taleplerinin artması üzerine oradaki ilgililere Okmeydanı'nda eğitim verdiklerini söyleyen Yıldız, “Aldıkları bu eğitimle Kıbrıs'ta okçuluk kulübü kuruldu" dedi.


MALAZGİRT'TE NEFESLER TUTULDU


Haydar Ali Yıldız dünya tarihinde bir dönüm noktası olan 1071 Malazgirt Zaferi'nin 946'ncı yıldönümü kapsamında okçuların 25-26 Ağustos'ta Malazgirt'te buluşacağını söyledi. Yıldız, "Malazgirt Zaferi Türklerin aynı ruhla kenetlendiği ve dünyaya adını yazdırdığı büyük bir zaferdir. Tıpkı Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda ve 15 Temmuz'da olduğu gibi. Biz de bu özel günde okçularımızla o anın heyecanını yaşayacağız. 3 gün sürecek özel programda ok atmadan özel gösterilere kadar pek çok etkinlik gerçekleştirilecek. Bunu her yıl geleneksel hale getirmek istiyoruz" sözlerinde bulundu.

Haberin Devamı