Eğitim - Kariyer Öğretmenlerin iller arası atama ve yer değiştirme işlemleri başladı

Öğretmenlerin iller arası atama ve yer değiştirme işlemleri başladı

Paylaş
Öğretmenlerin iller arası atama ve yer değiştirme işlemleri başladı

2017 yılı öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri bugün başladı. Başvurular 21 Haziran tarihine kadar MEB'in resmi sitesinden alınacak

Yer değiştirme başvuruları 15-21 Haziran 2017 tarihleri arasında alınacak; atamalar 23 Haziran 2017 tarihinde yapılacak; ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri ise 28 Haziran 2017 tarihinden itibaren başlatılacak.

KRİTERLER NE?

- Yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenlerin hizmet puanları, 21 Haziran 2017 tarihi dikkate alınarak belirlenecek.

- Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar ile bu yükümlülüklerini tamamlayan veya muaf olan öğretmenlerden 30 Eylül 2017 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.

- Doğrudan bakanlığa bağlı taşra teşkilâtı kapsamında bulunan eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, istemeleri halinde iller arası yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.

- Çeşitli nedenlerle veya hizmetin gereği olarak iller arasında yer değişikliği yapılanlardan yargı kararı gereğince eski görev yerine iade edilen öğretmenlerin eski ve yeni görev yerlerindeki hizmet süreleri 3 yılın hesabında birlikte değerlendirilecek.

Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacak

Haberin Devamı