Gündem 'Öğretmenlere pozitif ayrımcılık yapıldı'

'Öğretmenlere pozitif ayrımcılık yapıldı'

Paylaş
'Öğretmenlere pozitif ayrımcılık yapıldı'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, memur maaşlarına yapılan zamlarda öğretmenlere pozitif ayrımcılık yapıldığını ifade ederek bunun için Başbakana teşekkür ettiklerini söyledi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Vilayet Meydanı’nda ’2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen ’Halil İbrahim Sofrası İftar Programı’na katıldı. Vali Göngör Azim Tuna, 1’inci Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Ak Parti milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can ile 5 bini aşkın kişiyle birlikte iftar yapan Nabi Avcı daha sonra sahnede programın sunucusu tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez’in konuğu oldu. Bakan Nabi Avcı burada yaptığı konuşmada memur maaşlarının açıklandığını belirterek, "Çalışma Bakanlığımız tarafından da memur maaşlarına yapılan zamlar açıklandı. Özellikle öğretmenler için bir pozitif ayrımcılık var" dedi.

BAŞBAKANIN ÖNERİSİNİ DİNLEYİP 3 ÇOCUKLU OLAN ÖĞRETMENE DAHA FAZLA MAAŞ

Bakan Avcı, 2014 yılında göreve yeni başlayacak olan öğretmenle üst kademedeki öğretmen maaşıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Bildiğiniz gibi memur maaşlarına taban aylığına brüt 175 lira zam yapıldı. Ayrıca Ocak ve Temmuz’da da yüzde 3 artı enflasyon farkı ödenecek. Bunun dışında bütün memurlara yapılan bu zammın dışında öğretmenlerimize ödenmekte olan eğitim öğretim tazminatı brüt 75 lira, Ocak ayından Temmuz ayına kadar. Temmuz ayında da bir kere daha 75 lira eğitim öğretim tazminatı.

Bu durumda öğretmenlerimizin eğitim öğretim tazminatları 2014 yılının birinci yarısında 75 lira, ikinci yarısında 75 lira olmak üzerde 150 lira artırılmış oluyor. Taban aylıklarındaki artış da dikkate alındığında öğretmenlerimizin maaşlarında 2104 yılında yaklaşık 273 lira net artış sağlanıyor. Önümüzde öğretmen atamaları var. Bu öğretmen atamalarında atanacak olan öğretmenlerimiz ne alacaklar?

2014 yılında yeni göreve başlayacak bekar öğretmen 1894 lira maaş artı 543 lira eğer bütün ek derslerine girerse alacak. 273 lira da bu zam. Dolayısıyla 2014 yılında 2 bin 710 lira maaşla başlayacak. Eşi 3 çocukluysa, başbakanımızın önerisini dinlediyse 3 çocuk sahibiyse 2014 yılında 2 bin 988. Bu yeni başlayanlar için. Üst kademedeki öğretmenlerin durumu ne olacak? Birinci derece 4’üncü kademesinde evli, eşi çalışmayan, 3 çocuk sahibi ve bütün ek derslerine giren bir öğretmenimiz 2014 yılında 3 bin 334 lira maaş alacak. Öğretmenlerimize pozitif ayrımcılığı için Başbakanımıza ayrıca teşekkür ediyoruz."

ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK ÖDENEĞİ ARTIRILDI


Bakan Avcı maaşlara yapılan zamların dışında öğretmenlere bazı konularda iyileştirmeler yapıldığını da söyledi. Bakan Avcı, "Öğretmenlerimiz için başka iyileştirmelerimiz de var. Öğretmenlere öğretim yılına hazırlık ödeneği veriliyor. Öğretmenlerimize 2014 yılı için 850 lira, 2015 yılı için 950 lira öğretim yılına hazırlık ödeneği verilecek. Yüksek lisans ve doktora mezunlarına ek ders ücretlerine artırımlar ödenecek, rehber öğretmenlere ek ders ödemesi yapılacak" diye konuştu.

İLKSAN’A ÜYE İSTEĞE BAĞLI OLACAK


Bakan Avcı, İlksan’a yeni üye olacakların isteğe bağlı hale getirilmesinin sağlanacağını söyleyerek "Bu zorunluydu, yeni üyeliği zorunlu olmaktan çıkartıp isteğe bağlı hale getirilecek" dedi.

Bakan Avcı yaptıkları diğer düzenlemelerle ilgili olarak da "Sınav komisyonu üyeliği ve sınav gözcülüğü görevlerine ilişkin sınırlamaları kaldırıyoruz. Geçici görevlendirilen yöneticileri yüksek puan üzerinden ek ders ödenecek. İkili öğretim yapan eğitim kurumları yöneticilerine ilave ek ders ücreti ödenecek. Kamu görevlileri hakem kurulu kararıyla kabul edilen akademi jüri üyeliklerine ücret ödenecek. Okul yöneticilerin, müdürlerin öteden beri bekledikleri bir düzenleme vardı. Okul yöneticilerimizin, müdürlerimizin idari görevlerinin yanısıra en az 6 derse girme zorunluluğu var. Tabi şimdi bunu değiştiriyoruz" diye konuştu.

KORGENERAL ÜNAL: ADALET BEKLEYEN HERKESE SAĞLIK VE ESENLİKLER DİLİYORUM


Eskişehir 1’inci Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, programın sunucusu sanatçı Ahmet Yenilmez’in mikrofonu uzatıp, ’Bayramla ilgili neler söylemek istersiniz?’ diye sorması üzerine şöyle konuştu: "Yurdumuzun her karışında, karasında, denizinde sınırında nöbet tutan ve özellikle başımızın üstündeki semada hiç eksik olmadan 24 saat kesintisiz nöbet tutan askerlerimizin, tüm pilotlarımıza, havacılarımıza buradan sevgi ve saygılarımı, bayramlarını kutlama dileklerimi iletiyorum. Şehit ailelerinin, gezi ailelerimizin bu vesileyle bayramlarını kutluyorum. tabi ki sağlık bekleyen, adalet bekleyen herkese de buradan sağlık ve esenlikler diliyorum."

Bakan Nabi Avcı, etkinlikte çocuklarla yakından ilgilendi ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinlikteki havai fişek gösterisi de ilgi topladı.

Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR, (DHA)

Haberin Devamı