Gündem Öğretmen yoksa imam var!

Öğretmen yoksa imam var!

Paylaş
Öğretmen yoksa imam var!

Edirne Valiliği, kadrolu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni bulunmadığı gerekçesiyle, 3 imamı 1 lise ile 2 ilköğretim okulunda görevlendirdi

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü, 20 Eylül’de eğitim ve öğretime açılan okullardan 3’ünde Din Bilgisi Öğretmeni olmadığı için derslerin boş geçtiğini belirledi.

Bunun üzerine kadrolu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni bulunmadığı gerekçesiyle, camiilerde görevli 3 imam valilik onayı ile okullara ücretli öğretmen olarak görevlendirildi.

İmamlar, camiilerdeki görevlerinin dışında, 2006/11350 sayılı ‘Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı'nın 9’ncu maddesine göre haftada 8 saat derslere girecek.

İmamların Merkez İlköğretim Okulu, Alper Yazoğlu İlköğretim Okulu ve Endüstri Meslek Lisesi'nde öğretmen olarak derslere girmesi bazı veliler ve Edirne Eğitim-Sen Şubesi’nin tepkisine neden oldu.

"BU BİLİNÇLİ BİR POLİTİKA"

Okullardaki ‘imam-öğretmen’ uygulamasından endişe duyduklarını, formasyonu olmayan kişilerin öğrencilere ders vermesinin doğru olmadığını savunan Edirne Eğitim-Sen Şube Başkanı Özer Demir şunları söyledi:

“Bizlere ulaşan veliler ‘imam-öğretmen’ uygulamasından endişe duyduklarını, formasyonu olmayan kişilerin öğrencilere ders vermesinin doğru olmadığını belirterek, ‘biz çocuklarımızı okula mı gönderiyoruz, camiiye mi?’ diye sormaktadır.

Son yıllarda öğretmen atama dönemlerinde en çok atama yapılan branşlardan biri de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşıdır. Bu branşlardaki öğretmenler, AKP iktidarı döneminde diğer branşlara göre ülke genelinde idari kadrolarda kendilerine çok daha fazla yer bulmuşlardır.

Bunun sonuçlarından biri olarak bazı okullarda bu derslere branşları dışında öğretmenler görevlendirilmiştir.

Müdürlüğün bu görevlendirmeleri iptal ederek, yerlerine din adamlarını görevlendirmesi, zaten tartışmalı hale getirilen laik eğitimin içinin daha fazla boşaltılmasına yönelik bilinçli politikaların ürünüdür.” Edirne Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise imam-öğretmenlerin yasaya uygun olarak görevlendirildiğini belirtmekle yetindi.

Engin ÖZMEN/EDİRNE (DHA)