Eğitim - Kariyer Öğrencilerden 3 aylık köpeğe protez bacak

Öğrencilerden 3 aylık köpeğe protez bacak

Paylaş
Öğrencilerden 3 aylık köpeğe protez bacak

Yön Koleji öğrencileri, 3D printer ile tasarladıkları protezle, adını yeni eğitim sistemleri ‘YÖNX’ koydukları köpeğin tekrar yürümesini sağladı. Yeni protezler üretmek için kolları sıvayan Yön Koleji’nin Bilgisayar ve Yazılım Öğretmeni Elif Metin “Gelecek tüm taleplere kapımız açık. Türkiye’de yürüyemeyen hayvan bırakmayacağız” çağrısında bulundu

3D printer eğitimiyle mühendislik becerilerini geliştiren Yön Koleji öğrencileri bu bilgileriyle hayvanlara da fayda sağlıyor. Öğrenciler son olarak henüz 3 aylıkken geçirdiği kaza sonrası Beylikdüzü Hayvan Barınağı’nın önüne bırakılan köpeğin tekrar yürüyebilmesi için aparat yaptı. Öğrenciler yaptıkları aparatı kendi elleriyle Yön Koleji’nin yeni eğitim sistemi ‘YÖNX’in adını verdikleri dostlarına taktı.

Öğrencilerle birlikte muhtaç hayvanlara protez ayak yaptıklarını anlatan Yön Koleji Bilgisayar ve Yazılım Öğretmeni Elif Metin, "Protez ile ayakları felçli olan, yürüyemeyen kedi ve köpeklerin hayata tutunmasını sağlıyoruz. Şu an 5 aylık olan YÖNX’e yaptığımız protez, onun ebatlarına, uzunluğuna ve genişliğine göre ayarlanabilecek şekilde tasarlandı. 3D ile protez oluşturma işlemi her canlıya uygulanabilir ve geliştirilebilir" dedi.



Kendilerine gelecek protez hayvan ayakları taleplerini geri çevirmeyeceklerinin de bilgisini veren Metin “Yeni protezler üretmek için talepleri bekliyoruz. Türkiye’de yürüyemeyen hayvan kalmasın istiyoruz” diye konuştu.

LEGOLARLA ROBOT TASARIMI

Yön Koleji öğrencilerinin robotik ve kodlama dersinde algoritmik düşünme algısını geliştirdiğine de değinen Elif Metin, böylelikle öğrencilerin bu bilgiyi hayatın içerisine entegre edebilecek seviyeye geldiğini belirtti. Robotik ve kodlama dersinde materyal olarak Lego We.Do 2.0. ürünlerini kullandıklarını söyleyen Elif Metin “Bu derste öğrenciler legoları kullanarak kendi istedikleri ürünleri tasarlıyor ve bu tasarladıkları yapıları kodlama mantığı ile hareket edebilir hale getiriyorlar. Bu şekilde kendi hareket eden robotlarını tasarlamış oluyorlar” dedi.

Haberin Devamı