Gündem Öğrenciden kaymakama: Gardaş ne geç geldin yaa

Öğrenciden kaymakama: Gardaş ne geç geldin yaa

Paylaş
Öğrenciden kaymakama: Gardaş ne geç geldin yaa

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde resmi törene biraz geç kalan kaymakam ile onu bekleyen öğrencilerden birisinin karşılıklı attıkları mesajlar, sonu tatlıya bağlanan bir diyalog yaşanmasına neden oldu

İlçede, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen ödül töreni Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Salonda bekleyen öğrencilerden Baransel Güleç, törenin başlaması gecikince davetli Gölbaşı Kaymakamı Şevket Cinbir’e mesaj attı.

'HERHALDE SİZ ERKENDEN SIRAYA DİZİLDİNİZ'

Cinbir, öğrencilerden geldiğini tahmin ettiği mesaja karşılık verince, karşılıklı sıcak bir diyalog başladı. Öğrenci Güleç, kaymakama "Gardaş ne geç geldin yaa. Bir saattir ayakta bekletiliyoruz Kaymakamım. Adamsın" mesajı attı. Kaymakam Şevket Cinbir ise programa gecikmediğini belirtmek için mesaja "Teşekkür ederim selam ve sevgilerle. Bize göre program saati 13:30 idi. Herhalde erkenden sıraya dizildiniz" diye cevap verdi.

Bunun üzerine öğrenci Güleç, "Öyle oldu ya önemli değil geldiniz şereflendirdiniz" dedi.

OKUDUKLARINI UZAKDAN GÖRDÜ, BAŞKANA DA SELAM YOLLADI


Bu yazışmaların devamında uzaktan Belediye Başkanı ve Kaymakam'ın bu mesajları okuduğu izleyen öğrenci tekrar bir mesaj atarak, "Belediye Başkanımıza da selamımı iletirseniz sevinirim" yazınca, bu sefer Kaymakam "Onun da selamları var" diyerek tekrar teşekkür etti.

TELEFON NUMARASINI VATANDAŞLA PAYLAŞIYOR

Kaymakam Şevket Cinbir, tören sonunda yaptığı açıklamada, "Biz programa zamanında geldik. Ancak öğrenciler daha önceden salonda hazır bulunduklarını ve beklediklerini öğrendik. Gittiğim her okulda telefon numaramı tahtaya yazarak öğrencilerin veya vatandaşların bana direkt hattımdan ulaşmasını sağlamak amacıyla paylaşırım. Öğrencimizde daha önceden kaydetmiş ve salona geldiğimde bana mesaj attı. Bu yakışıklı öğrencimiz ile mesajlaşmamız şu şekilde gelişti" diye konuştu.

Cinbir, öğrencinin bu girişiminin aslında hoşuna gittiğini belirterek, "Öğrenci ile aramızda bu tür iletişim olması işlerimize fayda sağlamaktadır. Okullardan sıkıntı ve şikayetler bana gelmektedir. Bugün içinde güzel bir hatıra olarak kaldı" dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ise "Bürokratik kademelerin bu şekilde sosyal iletişimlerle güçlendiğini görmek hepimizi mutlu etmektedir. İlginç, bir o kadar da hoş bir olaya tanıklık ettik" ifadesini kullandı.

Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencisi Baransel Güleç de "Bu mesajı, bir şaka olarak attım. Kaymakamımızın açıklama yapması ve bu kadar sıcak davranması beni onurlandırdı. Mutlu oldum, çok heyecanlandım" şeklinde konuştu.