Uğur Alkapar Ödüllü geceler
HABERİ PAYLAŞ

Ödüllü geceler

Haberin Devamı

Son günlerde gece gezenler kimi konuşuyor biliyor musunuz? Çarşamba ve cumartesi geceleri Nişantaşı’ndaki Frankie’de sahneye çıkan Ödül’ü. Ödül, Funk Alaturka adlı bir örnek giyinmiş yakışıklı müzisyenlerden oluşan grubu arkasına diziyor. Madonna’dan ‘Frozen’, içine Tarkan’dan ‘Şımarık’ karıştırdığı ‘La Isla Bonita’larla başlayıp Sezen’den çıkıyor.

Tam bir Doğu-Batı sentezi. Harika bir ses ve repertuarın ötesinde acayip bir sahne karizması olan Ödül seyirciye yetiştirdiği laflarla da büyük alkış alıyor. Cumartesi kalabalığındansa hafta içi dinlemenin daha keyifli olduğunu da söyleyeyim.

Bu arada Frankie’nin yeni menüsü yıkılıyor. Asma yaprağı çorbası, mantarlı risotto ile dana kaburga, rigatoni, kinoa üzeri karides tempura ve keçi peynirli salata çok iyi.

Madam Şake’nin harika mezeleri

Karaköy’deki Chez Moi’nın üst katındaki meyhanede harika şeyler oluyor. Özellikle Pazar geceleri düzenledikleri taş plak gecelerine bayılıyorum. Yaşına rağmen gencecik görünen ve masaları dolaşıp yaptığı mezeleri anlatan Madam Şake’ye bayıldım.

Başka hiçbir yerde bulamayacağınız tahinli havuç, mercimekli humus harika. Alt katlardaki kulübün hızı burada yerini huzura bırakıyor. Biz şarkılar söyledik, uzun sohbetler ettik. Bir geceliğine de olsa Madam Şake ile mutluluğu yakaladık.

Yeni trend: By bahçe

Beyoğlu-Tünel’de Kumbaracı Yokuşu’nda bulunan By Bahçe’yi Ozan Güven’in DJ’lik yaptığı geceyle duydum ilk. Cumartesileri işletmeci Onur Gülmek’in düzenlediği partilerle iyice popüler hale gelen By Bahçe’den geçmeyen ünlü yok gibi.

Haftada birkaç akşam tanınmış isimler DJ’lik yaparak konukları eğlendiriyor. Demet Evgar ile yeni aşkı da burada ortaya çıktı. Anlayacağınız yeni trend By Bahçe. Sosyalleşmek ve eğlenmek için tercih edilse de burgerleriyle öne çıkan menüsü de hiç fena değil.

HAVALI TABAKLAR

Nişantaşı’ndaki Grey öğleden sonraları bir kahve içip sohbet etmek isteyenlerin buluşma mekanı. Ama hem gündüz hem de akşam yemek zamanı masalar öyle yemeklerle donanıyor ki! Yeni menüdeki tabaklar adeta birer sanat eseri.

Füme et ve buffala mozzarella ile hazırlanan ‘bruschetta miste’, deniz ürünleri salatası, ada çayı ve çam fıstığı sosu ile servis edilen patlıcan dolgulu ravioli, acılı ve sucuklu pizza, enginar ve patlıcanlı pizza, ıspanak ve mozzarella peynirli bonfile dilimleri, ızgara İskenderun karidesi derken Grey’de yemekler insanı çıldırtacak kadar renkli ve lezzetli.

Anne yemeği özleyenlere: Ben - U Sen

Evinizde yemek yapmak için ne vaktiniz ne de bilgi ve beceriniz mi var? Kurtuluş’ta yaşıyorsanız işte size harika bir öneri. Baruthane Caddesi 37 numaradaki Ben-u Sen’de Aynur Abla tencere yemekleri yapıyor. Etli sarması meşhur. Kıymalı bamya, salçalı nohut, anne kızartması, mercimekli köfte, patates salatası derken galiba her şeyi yedim.

Burada görmediğiniz mantı çorbası ise ikincisini isteyeceğiniz kadar iyi. Lokanta temiz, Aynur Abla çok tatlı. Ve 4 kişi tıka basa yedikten sonra toplam 60 TL ödedik. O kadar da hesaplı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder