Gündem Ödül beklerken uyarı aldı!

Ödül beklerken uyarı aldı!

Paylaş
Ödül beklerken uyarı aldı!

Rize'nin Ardeşen ilçesinde, mucit Hayrullah Koçoğlu'nun yaptığı 3 kişilik otomobil, tescil belgesi alamadığı için garajda kaldı

Emniyet Müdürlüğü’nün otomobiliyle trafiğe çıkmaması için uyardığı Koçoğlu, son çare olarak Başbakanlık’tan yardım istedi.Ardeşen’de oturan ve çevresinde ’Laz Mucit’ olarak tanınan emekli işçi 55 yaşındaki Hayrullah Koçoğlu, daha önce yaptığı yürüyen tekne ve helikoptere, 4 ay önce de otomobil ekledi.

10 BİN LİRAYA MAL ETTİ

Koçoğlu’nun iki ayda tamamladığı ve ’Atmaca 53’ adını verdiği, sürücü ile birlikte 3 kişi taşıma kapasitesine sahip 1300 beygir gücüne sahip otomobil, saatte 120 kilometre hız yapabiliyor. Hurdaya ayrılan bir motoru onaran, diğer mekanik aksamlarını da kendisi yapan Koçoğlu, ekonomik olması amacıyla LPG sistemi taktığı otomobili 10 bin liraya mal etti.

Haberin Devamı

Hayrullah Koçoğlu, otomobili ile trafiğe çıkabilmek için tescil kaydı almak istedi. Bu yöndeki çabasında başırılı olamayan Koçoğlu’na polisten tescil kaydı yapılamayan araçla trafiğe çıkmaması için uyarı geldi. Otomobili evinin önündeki garaja çeken Koçoğlu, son bir çareyle tescil için Başbakanlık’a başvurdu.

'ÖDÜL VERSELER DE VERMESELER DE DEVAM'

2 yıl projesi üzerinde çalıştığı otomobili 1.5 yılda tamamladığını anlatan Koçoğlu, en azından teşvik amacıyla bir ödül beklediğini ancak uyarı aldığını söyledi. Hayrullah Koçoğlu, şunları söyledi:

"Otomobilim Türk ve Avrupa basınında yer aldı. Buna rağmen Sanayi ve Ticaret Bakanlığı da dahil hiçbir resmi kuruluş ’bu otomobili yaptın hiç olmazsa sana bir ödül verelim’ demedi. Ödül verilmeyen iş ne gelişir, ne de güçlenir. İnsanlar ABD’de evinin altında uçak yapıyor. Hep eğlenceye ödül veriliyor. Böyle bu ülke kalkınmaz. Çalışma olacak ve herkes kendi kabiliyetini kullanacak. Ben boş vakitlerimi hep böyle işlere ayırdım. Bana ödül verseler de vermeseler de bundan sonra da devam edeceğim."

HAYRAN KİTLESİ VAR AMA TRAFİĞE ÇIKAMIYOR

Haberin Devamı

Koçoğlu, aracının garajda kaldığını belirterek, "Tescilsiz olduğu için trafikte dolaşamıyorum. Sadece çevremden tebrik ve teşekkür alıyorum. Arabanın geniş bir hayran kitlesi var. İnsanlar araba ile resim çektiriyorz" diye konuştu.

Muhammet KAÇAR / ARDEŞEN (Rize), (DHA)