Gündem ODTÜ'lülerden eylem: Kahrolsun bağzı yollar

ODTÜ'lülerden eylem: Kahrolsun bağzı yollar

Paylaş
ODTÜ'lülerden eylem: Kahrolsun bağzı yollar

ODTÜ'lüler Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun bulunduğu Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binası önünde, ODTÜ Ormanı'nda yol için bazı ağaçların kesilecek olmasını protesto etti

Anadolu Bulvarı-Konya Yolu arasında yapılan ve ODTÜ Ormanı’ndan geçirilmesi planlanan bağlantı yoluna tepki gösteren yaklaşık 100 kişilik bir grup, ODTÜ A1 girişinde toplanarak ’Kahrolsun bağzı yollar’ pankartı açtı.

Haberin Devamı

Grup, daha sonra Eskişehir Yolu üzerinde bulunan Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun bulunduğu Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binası önüne geldi.

Burada yapılan açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesinin yapacağı Anadolu Bulvarı’nı Konya Yoluna bağlayacak otoyolun 1995 yılı itibariyle Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararı ile burasının 1. Derece Doğal SİT alanı ilan edilerek projenin geçersiz olduğu belirtildi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka’nın da destek verdiği eylem, göstericilerin ODTÜ ormanında kesilecek ağaçların bulunduğu yerde yapılan açıklamanın ardından sona erdi.

DHA