Gündem Ödeme noktaları açıp 2 bin 500 kişiyi dolandırdılar

Ödeme noktaları açıp 2 bin 500 kişiyi dolandırdılar

Paylaş
Ödeme noktaları açıp 2 bin 500 kişiyi dolandırdılar

Sakarya'nın Arifiye İlçesi'nde kamu kurum ve kuruluşların faturalarını tahsil etmek için ödemelerini alan 4 kişi yaklaşık 2 bin 500 kişiyi dolandırdılar

Gözaltına alınan şüpheliler aynı yöntemle Afyon, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Çanakkale ve Antalya İllerinde de dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Arifiye İlçesi’nde 2 ay önce Sakarya’da bulunan elektrik, su, doğalgaz ve telefon faturalarının tahsilini yapan faturabank olarak adlandırılan ödeme noktası ile Sakarya Elektrik Dağıtım ödeme noktası olmak üzere iki ayrı işyeri açan H.İ.G., K.A., Ü.U ve H.S. adlı kişiler iddialara göre vatandaşlardan elektrik, su, telefon ve doğalgaz faturalarını tahsil etmeye başladı.

Faturalarını yatıran vatandaşlar ödeme yaptıkları halde elektrik ve sularının kesilmesinin ardından polise başvurdu. İhbar üzerine Sakarya Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler ödeme noktasını çalıştıran K.A’nın işyerini kapatarak ortadan kaybolduğunu belirleyince araştırma başlattı. Yapılan incelemede K.A. ile birlikte H.İ.G., Ü.U ve H.S ile Sakarya’nın yanı sıra Afyon, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Çanakkale ve Antalya ilinde aynı yöntemle ödeme noktaları açarak yaklaşık 2 bin 500 kişiyi dolandırdıkları ortaya çıktı.

Gözaltına alınan 4 şüpheliden H.K. sevk edildiği mahkemede serbest kalırken, H.İ.G., Ü.U ve H.S. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklananlar arasında bulunan Ü.U.’nun dolandırıılık yaptığı ödeme noktasını bir ay önce törenle açtığı belirlendi. Faturabank açarak fatura tahsilatı adı altında dolandırıcılık yapılan olayla ilgili mağdur sayısının artabileceği belirtildi.

Zafer TOKUŞ/ARİFİYE (Sakarya), (DHA)