Gündem 'Odatv'ye virüslü e-posta gönderildi' iddiası

'Odatv'ye virüslü e-posta gönderildi' iddiası

Paylaş
'Odatv'ye virüslü e-posta gönderildi' iddiası

Odatv operasyonunda tutuklanan Barış Terkoğlu'nun avukatı Hüseyin Ersöz, Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'nin önünde basın açıklaması yaptı

Ersöz, "Müvekkillime savcılık ve mahkeme sorgusunda yöneltilen soruların tamamı mesleğiyle ilgili sorulardı. Müvekkillerimizin gazetecilik, faaliyeti çerçevesinde yapmış olduğu haberler sorgulanmıştır. Bunun basın özgürlüğü ile bağdaşmadığı ortada olan bir gerçektir" dedi.

Haberin Devamı

"BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ YAPTIRACAĞIZ"

Ersöz , konuşmasını şöyle sürdürdü: "Odatv’deki bilgisayarlardan bir tanesine gönderilmiş olan bir spam virüs e-postası o bilgisayarda birtakım dosyalar bırakmıştır. Bunları teknik inceleme ile biz ortaya çıkardık. Tarafımıza sorular yöneltildi. Bununla ilgili bilirkişi incelemesi yaptıracağız. Dijital terör olarak adlandırabileceğimiz husus bütün herkesin başına gelebilecek bir konudur. E-posta kullanan herhangi bir kişi, bu spam e-postası ekindeki bilgiler ve belgelerden kaynaklanacak bir soruşturmaya kolaylıkla maruz bırakılabilir. Teknik incelemelerde, e-postayı müvekkilimize suç isnadında bulunmak isteyen kişiler tarafından gönderildiğini tespit etmiş bulunmaktayız."

Haberin Devamı

"CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile Soner Yalçın’ın telefon görüşmesi, Yalçın’a soruldu mu? şeklindeki soruya Ersöz, "Soruldu. Basında çıkan Halk TV’nin başına geçirilmesi hususu ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmelere ilişkin sorular da yöneltildi" yanıtını verdi.

Serpil KIRKESER /İSTANBUL, (DHA)