Siyaset 'Öcalan'ın adayı mısın?'
Paylaş
'Öcalan'ın adayı mısın?'

PKK'nın şehirdeki örgütlenmesine yönelik operasyonda sorgulanan kapatılan DTP'den belediye başkanı seçilenlere “Sizi Abdullah Öcalan mı aday yaptı” diye sorulduğu öğrenildi

İLGİNÇ DİYALOGLAR
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın terör örgütü PKK’nın şehirdeki örgütlenmesine yönelik başlattığı soruşturmada, aralarında kapatılan DTP’den belediye başkanı seçilen 7 kişinin de bulunduğu 23 kişi tutuklanmıştı. 23 kişinin PKK bağlantılı Kürdistan Halklar Topluluğu/Türkiye Meclisi (KCK/TM) yapılanmasına üye oldukları gerekçesiyle tutuklandıkları öğrenildi.

Cezaevine gönderilen belediye başkanları ile savcılar arasında ilginç diyaloglar yaşandığı öğrenildi.

‘BENİ HALK SEÇTİ’

Edinilen bilgiye göre; savcı, kapatılan DTP’nin siyasi yasaklı lideri Ahmet Türk’ün yeğeni olan, Mardin’in Kızıltepe ilçesi Belediye Başkanı Ferhan Türk’e, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın önerisiyle belediye başkan adayı olup olmadığını sordu.

Ferhan Türk’ün, “Öcalan’ın önerisi doğrultusunda aday olmadım. Delegelerin katıldığı taban yoklamasında ben birinci çıktım. Bu nedenle partim beni aday gösterdi” diye yanıt verdiği belirtildi.

KCK/TM operasyonunda tutuklanan 23 kişiye kapatılan DTP’nin yerine kurulan BDP’liler destek verdi. BDP’li milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Emine Ayna, Sevahir Bayındır, Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel, Pervin Buldan, Ayla Akat, Hamit Geylani, İbrahim Binici ve siyasi yasaklı milletvekili Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve bölge belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu kalabalık önceki geceyi Adliye binası önünde oturma eylemi yaparak geçirdi.

“Biz de aynı suçu işledik. Bizi de tutuklayın” diyerek, eylem yapan grup dün de Elazığ Caddesi’ni trafiğe kapatarak ateşler yakıp, “Hepimiz KCK’lıyız”, “Hepimizi tutuklayın” sloganları attı. Saat 14.30’a kadar adliye önünde bekleyen grup, BDP Genel Başkanı Demir Çelik’in konuşmasından sonra dağıldı.

Haberin Devamı