Gündem Öcalan İmralı'dan hükümete mektup yazdı

Öcalan İmralı'dan hükümete mektup yazdı

Paylaş
Öcalan İmralı'dan hükümete mektup yazdı

Yaklaşık bir saat ağabeyi Abdullah Öcalan ile kapalı görüş yapan Mehmet Öcalan, dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtladı

İmralı Adası'nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan ile cezaevi arkadaşları PKK'lı Cumali Karsu, Bayram Kaymaz ve Şehmuz Polat'ın yakınları bu sabah gittikleri İmralı'dan döndü.Yaklaşık bir saat ağabeyi Abdullah Öcalan ile kapalı görüş yapan Mehmet Öcalan, dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Ağabeyinin sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Öcalan, "Apo, görüşmemizde ateşkesi değerlendirdi. Eğer şu aşamada bütün Kürtlerin tasfiyesi söz konusuysa bunun sağlıklı bir barış olmayacağını söyledi. Bu konuda konuştuk. Bu şekilde değerlendirdik. Eğer demokratik ve sağlıklı, iki taraflı, Kürtlerin demokratik hakları verilecek durumdaysa, herkes buna katkı sunacaktır.

Bir örnek verelim. Ateşkesin ikinci günü Urfa'da 24 tane BDP'li sivil siyaset yapan arkadaşlar mesaj verdi ve yakalandı. Bunların içersinde il başkanı sendika yöneticileri ve başkanları vardı. Bu kişilerden 8 kişi tutuklandı. Yani Kürtleri tamamıyla tasfiye edip de böyle bir barış sağlıklı olamaz. Bu barışın olma şansı çok azdır. Eğer demokratik bir barış olacaksa, buna da ağabeyim katkı vereceğini söyledi. Bütün Kürtlerde katkı sağlayacaktır. Yani sahte bir barış olursa Kürtler buna katkıda bulunmaz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Eylemsizlik kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna kardeş Öcalan, "Ağabeyim, 'Bu eylemsizlik kararı 31 Ekim'e kadar devam edecek' dedi. Hükümüte ve PKK'ya mektup gönderdiğini ve cevap almadığını bana aktardı" diye yanıt verdi.

(DHA)