Dünya Obama talimatıyla Bingazi operasyonu!

Obama talimatıyla Bingazi operasyonu!

Paylaş
Obama talimatıyla Bingazi operasyonu!

ABD Başkanı Barack Obama, Bingazi'deki ABD Konsolosluğu'na Eylül 2012'de düzenlenen roketatarlı saldırıyı düzenleyenlerin elebaşlarından Ahmed Ebu Khatallah'ın yakalanmasının, Amerikalılara zarar vermesi halinde, ne pahasına olursa olsun adaletin yerini bulması için ülkesinin her şeyi yapacağını birkez daha gözler önüne serdiğini ifade etti

Obama, Khatallah’ın hafta sonu Bingazi’de ABD özel operasyon timlerince gerçekleştirilen gizli operasyonda ele geçirilmesinin ardından yaptığı açıklamada, Amerikan halkına zarar verenlerin adalet karşısına çıkartılacağına dair verdikleri sözü hatırlattı.

Haberin Devamı

Bingazi’deki saldırıda büyükelçi Chris Stevens ile diplomatlar Sean Smith, Glen Doherty ve Tyrone Woods’un hayatlarını kaybetmesinin ardından saldırganların adalete teslim edilmesini öncelikleri arasına aldığını belirten Obama, Khatallah’ın gözaltına alınması için kısa bir süre önce operasyon yetkisi verdiğini kaydetti.

Obama, "Bu birey (Khatallah) şimdi Amerikan adalet sisteminin tüm ağırlığıyla yüzleşecek" ifadesini kullandı.

Obama, şöyle konuştu: "Bu operasyonla birlikte, insanların Amerikalılara zarar vermesi halinde, ne pahasına olursa olsun adaletin yerini bulması için her şeyi yapacağımız birkez daha gözler önüne serildi. Bingazi saldırısının sorumlularını adalet karşısına çıkartmak için çabalarımızı sürdüreceğiz. Tüm terörist eylemlere karşı uyanık olacağız ve yurt dışında bulunan sivil halkımızı ve çalışanlarımızı korumaya öncelik vermeye devam edeceğiz."

Haberin Devamı

Khatallah’ın yakalanmasıyla ilgili ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Savunma Bakanı Chuck Hagel, Adalet Bakanı Eric Holder da birer açıklama yaptı. Libya’nın Bingazi kentindeki ABD konsolosluğuna 11 Eylül 2012’de düzenlenen roketatarlı saldırıda büyükelçi Chris Stevens ile diplomatlar Sean Smith, Glen Doherty ve Tyrone Woods hayatlarını kaybetmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı, saldırıyla ilgili faillerin yakalanmasını sağlayacak bilgi paylaşımı için 10 milyon dolar ödül belirlemişti. Obama yönetimi, saldırının ardından geçen sürede saldırganların yakalanamamasına yönelik ağır eleştirilere maruz kalıyordu.

AA