Ekonomi Obama işsizliğe çözüm arıyor

Obama işsizliğe çözüm arıyor

Paylaş
Obama işsizliğe çözüm arıyor

ABD Başkanı Barack Obama, ülkenin 26 yılın en yüksek seviyesine ulaşan işsizlik sorununu çözmek için birlikte hareket etme çağrısında bulundu

Beyaz Saray’da iş adamları, sendika liderleri, akademisyenler ve diğer yetkililerin katıldığı istihdam zirvesinde konuşan Obama, işsizlik sorunu çözmeye yardımcı olmada hızla uygulamaya sokulacak fikirler dahil her türlü sorumlu adımın atılması gerektiğini söyledi.

"ABD hükümetinin işsizlikle mücadelede hızlı hareket etmesi gerektiğini ancak, istihdam yaratmak için kaynakların sınırlı olduğunu" ifade eden Obama, "Tereddüt edemeyiz ve işi şansa bırakamayız" dedi.

Bütçe açığını daha fazla artırmak istemeyen Obama, yine de işe almaları cesaretlendirmek için vergi teşviklerinin, "üzerinde daha fazla düşünülecek kadar önemli bir fikir" olduğunu dile getirdi.

Hükümetin sadece ülkenin sınırlı kaynaklarını hesaba katan sorumlu fikirleri değerlendireceğini belirten Obama, "Bu krizin sonucu olarak oluşan özel dolarların deliğini dolduracak yeterli kamu dolarlarına sahip değiliz" dedi.

Ekim ayında yüzde 10,2 ile 26 yılın en yüksek seviyesine çıkan işsizlik oranına ilişkin Kasım ayı verileri bugün açıklanacak.

Haberin Devamı