Dünya Obama derin nefes aldı

Obama derin nefes aldı

Paylaş
Obama derin nefes aldı

Amerikan Yüksek Mahkemesi, Barack Obama'nın en önemli icraatı sayılan sağlık reformu yasasında son sözü söyledi. Yüksek mahkeme kritik bir oylamayla sağlık reformunun anayasaya aykırı olmadığına karar verdi

ABD’de yüz yıldan fazla süredir vaadedildiği halde bir türlü yapılamayan sosyal sağlık reformu hakkında Amerikan Yüksek Mahkemesi kararını verdi.

Haberin Devamı

Yüksek mahkemenin 9 üyesinden 5'i Obama'nın sağlık reformunun anayasaya aykırı olmadığı yönünde oy kullandı. Mahkemenin dört üyesi ise, sağlık reformunun anayasaya aykırı olduğu yönünde görüş belirtti. Böylece Obama'nın sağlık reformu 4 karşı 5 oyla onay aldı.

ABD'de 26 eyalette yargı önüne taşınan sağlık reformunun Amerikan Yüksek Mahkemesi tarafından onaylanmasıyla birlikte 2014 yılına kadar 32 milyon Amerikan vatandaşı sosyal sigorta kapsamına alınacak.

Sağlık reformu, ABD'de önümüzdeki kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesi Cumhuriyetçi Parti ile Demokrat Parti arasında büyük bir mücadeleye dönüşmüştü. Amerikan Yüksek Mahkemesi'nin sağlık reformuna onay vermesiyle Obama derin bir nefes almış oldu.

Haberin Devamı