Mesut Yar O yanaklar ele verir adamı
HABERİ PAYLAŞ

O yanaklar ele verir adamı

Haberin Devamı

“Hayatımın Rolü”nü her izlediğimde Haluk Bilginer’in takma yanağı düşecekmiş hissine kapılıyordum. Son bölümde hakikaten ciddi bir düzelme olmuş makyajda. Yine de ne bileyim, insan makyajla şişirilmiş bir suratı öperken onun maske olduğunu anlamaz mı? Yaşar Hanım izne çıkarken ailenin neredeyse hepsi yanaklarına yapıştı kadıncağızın ama kimseye tuhaf gelmedi bu durum.

Neyse, yaz sıcağı artık; takıldığımız şeye bak. Dizide bir diyalogda Haluk Bilginer oynadığı rolün aslında Hollywood’dan alıntı olduğunu resmen açıkladı. Dolayısıyla yarı kurgu yarı gerçek bir açıklamayla;”Aaaa bak konuyu yürütmüşler” tartışmasına da son verdi. Ve son olarak Sezen Aksu “Hayatımın Rolü” isimli dizinin de imdadına yetişti. “Güllerim Soldu” şarkısıyla 5 dakikalık bir klip kazandırdı dizi alemine. Çok yakında diziler Kral TV ekranında yayınlanmaya başlarsa hiç yabancılık çekmeyeceğimizin notunu da düşelim hemen...

[[HAFTAYA]]

Osman Sınav ve yeni riski

Osmanlı tarihinin en tartışmalı dönemlerinden biri Sultan II.Abdülhamit dönemidir. Şimdi izlediğimiz anlı şanlı yapımları bir kenara koyarsak hikaye dişiliği yaratması açısından biçilmiş kaftandır o dönem uzmanlara göre. Peki kısmen gündeme getirmesi diğer dönem dizilerine göre daha kolay olan bu döneme neden tedirginlikle yanaşır ve işin dizisini yapmaz yapımcılar diye düşünüyordum ki, riski yine Osman Sınav aldı. Padişahın korumasının hayat hikayesinden hareketle dönemin siyasal ve sosyal atmosferini aksiyonu bol bir dille ekrana taşıyacak olan Osman Hoca oyuncu kadrosu çalışmalarına başlamış bile. Dizi muhtemelen TRT ekranında olacak ama keşke daha farklı bir kanal seçip de riski de heyecanı da yüksek tutsaydı diyor insan!

Ben de çöpçatanmışım!

Önceki gün bir magazin bültenini izlerken oyuncu Nilgün Belgün ve yeni flörtü müzisyen Bekir Ünlüataer’in aşkının benim programda başladığı itirafıyla şaşırdım kaldım. “Burada Laf Çok” 1250 kişi ağırlayarak kendi çapında bir rekor kırmıştı ekranlarda. CNN Türk’ün kahkahalı gecelerinde sadece laf üretmeyip aşk ihtimalleri de üretmişiz anlaşılan. Kısacası adı konmamış bir çöpçatan formatı olarak görüyorum benim programı artık. Şaka bir yana çiçeği burnunda çifte ‘Burada Aşk Çok’ dedikleri bir ilişki diliyorum!

Kim nereden nereye gelmiş?

Bir süredir tekrar dizilerle boğuşuyor yaz ekranı. Gündüz kuşağında tekrarlar, gece yarısından sonra tekrarlar. Bir tarafından bakınca müthiş bir terazi hissi yaratıyor bu tekrarlar bende. Düşünsenize şimdi bir çoğu aranan aktör ve aktrisler bir dönem nasıl da filiz vermiş çiçekler gibi görünüyor eski işlerinde. Mesela bir Mehmet Günsur, Olgun Şimşek, Erkan Petekkaya, Ufuk Özkan, Fırat Tanış ne kadar amatör ruhla hazırlanmışlar bugünlerine. Hiçbir şey durduk yerde olmuyor. Dizilerin tekrarı da sadece bu gerçekliğin bir aynası olarak izlendiğinde inanın, o kadar da dokunmuyor insana!

Esnafın gözbebekleri...

“Akasya Durağı” ve “Arka Sokaklar” ve benzerleri. Esnaf ekranının hiç kapanmayan dizileri. Hakikaten dikkatle bakarsanız uzun bir süredir dükkanlarda sadece bu dizilerin açık olduğu televizyonları göreceksiniz. Peki neden bu bağımlılık? Birincisi devam zorunluluğu yok bu dizilerin. İkincisi asla farklılaşmıyor hikayeleri. Birkaç bölüm içinde mutlaka dönüp dolaşıp aynı yere geliyor. Eh gürültü, aksiyon, kahkaha, karışıklık da her bölümde gırla gidince “zaman öldürmek” için ya da “yalnızlığı paylaşmak” için daha kolay bir reçeteyi aramıyor esnaf. Dikkat edin göreceksiniz hep aynı manzarayı...

ALPER KUL DÖNDÜ MÜ SAHİ?

“Sümela’nın Şifresi”ni çeken oyuncu Alper Kul uzun bir süredir Moskova’da devam filmi çalışması yaptığı için “İnsanlar Alemi”ne devam sıkıntısı çekiyor olmalı. En azından benim izlediğim bölümlerde eksikliği hissediliyor. Yaz işlerinin de böyle zorluğu var işte. Malum kışın herkes dizi setlerinde olduğu için film platosu kurulamıyor ve filmlerin çoğunluğu yaz aylarında çekiliyor. Hal böyle olunca bir koltukta birkaç karpuz taşıyan yetenekleri kolay bulamıyoruz gözümüzün önünde... Neyse Alper alemin en komik adamı, bekliyoruz ekrana. Yoksa döndü de ben mi kaçırdım; var mıydı son bölümde?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder