Ekonomi O ülke borcunu ödeyemedi!

O ülke borcunu ödeyemedi!

Paylaş
O ülke borcunu ödeyemedi!

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P`nin kredi büyümesi nedeniyle Çin’in kredi notunu düşürmesi kararının üzerinden çok geçmeden şok bir haber şimdi de Venezüella’dan geldi.

‘Borç krizi’ ile ilgili uyarılar birbirini takip ederken kredi derecelendirme kuruluşu S&P bugün bir açıklama yaparak kredi büyümesi nedeniyle Çin’in kredi notunu düşürdü. Bu kararın üzerinden çok geçmeden şimdi de çarpıcı bir haber Venezüella’dan geldi. Venezüella 15 Eylül’de ödemesi gereken 185 milyon dolarlık faiz borcunu ödeyemedi. Aynı haberde 2027 vadeli tahvile sahip bazı kurum ve kişilerin de henüz bir ödeme almadığı da belirtildi. Resmi makamlar ise konuyla ilgili yayın kuruluşuna herhangi bir yorumda bulunmadı. Venezüella son zamanlarda ekonomik açıdan zor zamanlar geçiriyor. Ülkede üç haneli hiperenflasyon yaşanırken siyasi kriz de derinleşiyor.

90 milyar dolar borcu var

Venezüella 2009 yılından bu yana Çin’den yoğun şekilde borçlanıyor. O zamandan bu yana bu ülkeden en az 90 milyar dolar borç alan Venezüella bunun karşılığında Çin’e petrolü ucuz fiyata satıyordu. Ülke karşılığında aldığı borcu ise dış borçlarını yeniden ödemek için kullanıyordu. Ancak Çin 2016 yılında aldığı bir kararla Venezüella’dan kaynaklı riskleri azaltmak için finansal yardıma son vermişti..

Haberin Devamı