Dr. Haydar Dümen O sayılardan size ne!
HABERİ PAYLAŞ

O sayılardan size ne!

Haberin Devamı

Gençlerin arkadaş gruplarında konuştuğu tek konu cinsellik. Maceralarını anlatıp skordan bahsederek kendilerini övüyorlar. Bu konuşmaları dinleyen tecrübesizler de komplekse kapılıyorlar. Siz siz olun, sadece kendinizle ilgilenin.

BÖYLE SORU YOK!

Yatakta tek başımayım

25 yaşında, 5 aylık evli kadınım. Kocam erken boşalıyor, yatakta tek başıma kalıyorum. Artık cinsellikten soğudum. Ne olacak?

CEVAP

Sevgili okurum, kendine ihanet etme. “Gideceğim yol dikenli” diye hemen vazgeçme, önündeki 40 yılı da elinin tersiyle itme. Gribe yakalananlar bile doktor doktor dolaşıyor, ilaç, aşı ne varsa çare arıyorlar. Sizin ilişkiniz ise çarşafa dolanıyor. Adamın “Çarşaf sana kalsın, yorgan bana yeter” diye ona sarılıyor. Neylersin, ne edersin? Ya “Kaderim buymuş” diye çekersin ya da tutup elinden bir uzmana götürürsün. Anlat ona olayı, öğrensin Anya’yı Konya’yı. Sen varken unutsun yorgana sarılıp uyumayı.

Cinsellikten korkuyorum

24 yaşındayım, ilk kez kız arkadaşım oldu. 1 yıldır birlikteyiz. Artık cinselliği yaşasak diye konuştuk ama deneyimim yok ve fark ettim ki korkuyorum. Nasıl hareket edeyim?

CEVAP

Nasıl masılı yok değerli okurum. Ya kasım kasım kasılırsın ya da ilişki için arkadaşına baskı yaparsın. O da zaten bunu bekliyor. Bir gün sabrının tükeneceğini de biliyor. Zamanın uzaması da işine geliyor. Çünkü zaman onun lehine işliyor. Sana gelince; cinsel ilişki için biraz geç kaldın. Umarım kızı deneme tahtası yapmaz, işin bitince de bir köşeye atmazsın. Genelde deneyim koşulları aramakla pek bulunmaz. Görünüş odur ki kıza mahkum olmuş gibisin, gerisini sen bilirsin.

Çok istek zarar verir mi?

21 yaşındayım günde en az 2 kez boşalıyorum. Bu durum penisime zarar verir mi? Her gün çok isteliyim. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, terk-i organ (organın terki) terk-i yatak yorgan yap, sert divana uzan. Çorapları çıkar, ayakların üşüsün. Beynin de geleceği düşünsün. Hocanız da senin eline bir hayat romanı tutuştursun. Aç 30’uncu yıl sayfasını ne diyorsa onu da ezberlemek işin olsun. Ve düşün, derken ‘Geçti ömrüm ben hâlâ bin dert ileyim’ şarkısıyla uykuya dal. İştahın yerinde, rüyanda bir güzele sarılıp tadına varırsın. Belki böylece bu saplantıdan kurtulursun. Eğer iradeyi unutursan işte böyle olur. Sonunda elinde sapla kalırsın.

Nasıl kurtulurum?

17 yaşındayım, erken boşalıyorum. Bunun için o mavi haplardan kullanıyorum. O zaman ilişki uzun sürüyor. Bu ilacın ilişkim için sakıncası var mı? Erken boşalmadan kurtulmanın bir yolu yok mu?

CEVAP

Değerli okurum, sözünü ettiğin hapın erken boşalmaya katkısı yok. Bu yaşlarda bu tür haplar kullanmaya muhtaç kalırsan gelecekte ne olacak sorusu akla gelir. Erken boşalma, geç boşalma bunlar zamanla düzelecek. Ama senin yaşlarında bu işler düşünülmez.

Ara veriyorum

25 yaşındayım. Sevgilimle farklı şehirlerde yaşıyoruz. Ben mastürbasyon yapma ihtiyacı duyuyorum. Siz haftada 3-4 kere yapılmasını söylediniz. Ama ben bir gecede 3-4 kez yapıyorum, 2 hafta yapmıyorum. Bunun zararı var mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, yararı da, zararı da yok. Ara veriyorsan ver. Ama başladığında da skoru yukarılara vurma. Bir düzen kurarsan daha iyi. O kadar da ara verme. Böylece sistem çalışsın.

Bakire olabilir miyim?

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla 5 aydır ilişkiye giriyoruz. Kızlığım bozulmadı. Çünkü ilişki sırasında vajinamın iç kısmı çok acıyor. Bu sancı kasıklarımı bile etkiliyor. Sizce ben kız mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, esnek kızlık zarı nedeniyle zar orada duruyor. Ona baktığımızda kızsın. Ama cinsel birleşmeler yaptığın için kadınsın. Karındaki kasıklara vuran ağrı, erkeğin penis boyuyla ilgili de olabilir. Bunlara alışacaksın. Vajinanın penisle uyumu sağlanacak. Ama hâlâ ağrı, acı çekersen bunun da çaresine bakılacak.

Sevgilim ayrılmak istiyor

23 yaşındayım. 1 yıldır kız arkadaşımla birlikteyim. İlişkiye girmek istedik ama kız penisimin çok büyük olduğunu söyledi. Bu yüzden benimle ilişkiye girmek istemiyor. Benden ayrılmak istiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bu kızın sorunu. Sen ne diye zorluyorsun? Bir gün biri çıkar, o da seni tercih eder, mutluluk da böyle yakalanır, zoraki olmaz.

Bence küçük

20 yaşındayım. Kaslı bir vücudum var ama penisim küçük. Cinsel organım sadece 14 santim. Kızlar benimle olmak istiyor, ben geride duruyorum. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, yardıma ihtiyacın yok ki. Normalin normali olmaz ki.

İsteğim tükenmiyor

22 yaşındayım. Bir türlü cinsel isteğim bitmiyor. Kız arkadaşımla günde 4 kez birlikte oluyoruz. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, kıza da, sana da yazık. Erken boşalman olduğunu sanıyorum. Öyleyse ‘Bir yap pir yap’ formülünü uygulayalım. Böylece kalite yükselir, sefer sayın azalır ama arkadaşın da kimliğini kazanır. İşte sana formül: Hem akıl hem beden bunları bütünleştir.

15 kez boşalıyormuş

Bir gecede 15 kez boşaldığını söyledi. Acaba böyle bir şey mümkün mü?

CEVAP

Sevgili okurum, şaşırmış olabilir. Sayı saymasını bilemiyor olabilir. Ama biliyor da olabilir. Peki bundan sana ne?

Cinsel organım eğri

20 yaşındayım. Cinsel organım sol tarafa doğru eğri. Düzeltmeye çalıştım ama olmuyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, operasyonla düzeltiliyor. Bu konuya hakim bir uzman bulmalısın.

Kremle büyür mü?

24 yaşında kızım. Memelerim çok küçük. Kremler ya da haplardan kullansam olur mu? Bunlar güvenilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, kremin ya da dışarıdaki etkilerin rolü yok. Evlendiğinde, çocuğun olduğunda zaten büyüyecek. Çok kafaya takarsan bir hormon bilimi (endokrinoloji) uzmanına başvurursan daha doğru yanıtlar alırsın.

Sıvı geliyor

30 yaşındayım, 3 yıldır ilişkiye girmedim. İdrarımı yaparken son damlada su gibi bir sıvı geliyor. Sizce hasta olabilir miyim? Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Hiçbir şey yok değerli okurum.

Kızlık zarım tekrar düzelir mi?

18 yaşında kızım. 2 hafta önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdim, kan geldi. Ardından kahverengi bir sıvı gördüm. Acaba bozulmuş mudur? Kızlık zarım tekrar düzelir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlığının yaralandığını sanıyorum. Tam yırtılma olmamış olabilir. Kahverengi akıntı, kızlık zarıyla ilgili değil. Yine de ortada bazı kuşkular var. Zar kendini onarmaz. Bana öyle geliyor ki evlendiğinde yeniden kanayacak.

GÜNÜN SÖZÜ

Tebessüm kimi zaman yitirilen bir umudun habercisidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder