Gündem O muhtar konuştu: Haber uydurma

O muhtar konuştu: Haber uydurma

Paylaş
O muhtar konuştu: Haber uydurma

O muhtar konuştu: Haber uydurma

Yeni Şafak Gazetesi'nin bugün manşetten verdiği 'Muhtar Karargahta' haberinin asparagas olduğu ortaya çıktı. Karargaha çağrıdığı belirtilen Çukurambar Mahallesi Muhtarı Mehmet İhsan Gülbudak, "Bahsedildiği gibi ne Genelkurmay'dan arayan oldu ne de karargaha gittim. Haber tamamen asparagas ve uydurma" dedi.

Haberin Devamı

İki subayın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast hazırlığı iddialarıyla gündeme gelen Ankara'nın Çankaya İlçesi Çukurambar Mahallesi, şimdi de yalan haber ile çalkalanıyor. Yeni Şafak Gazetesi'nin bugün özel logoyla manşette verdiği 'Muhtar İhsan Karagahta' haberine konu olan Çukurambar Mahallesi Muhtarı Mehmet İhsan Gülbudak, haberin tamamen asılsız ve uydurma olduğunu söyledi.

“GENELKURMAY'A GİTMEDİM”

Muhtar Gülbudak, Genelkurmay'dan hiç kimseyle görüşmediğini belirterek, "Haberde belirtildiği gibi ne Karargaha gittim ne de Genelkurmay'dan kimse beni aramadı. Bu nasıl bir gazetecilik, bu kadar da yalan yazılır mı? Muhabirler burdayken Genelkurmay'dan resmi plakalı araç geldiğini ve görevlilerin askeri kimliklerini göstererek beni araca bindirip Genelkurmay'a götürdükleri söyleniyor. Tamamen hayal ürünü. Nasıl böyle bişey yazmışlar anlayamadım, inanamıyorum" dedi. Haberde soyadının bile yanlış yazıldığını kaydeden Muhtar Mehmet İhsan Gülbudak, "Haber tamamen yalan olduğu gibi soyadımı bile yanlış yazmışlar. Gülbudak olan soyadımı Günbudak diye yazmışlar" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

“MAHALLE SORUNLARINI KONUŞTUK”

Yeni Şafak'tan 2 muhabir kendisiyle görüşmeye geldiğini, bir muhabirin dışarda kaldığını diğerinin ise kendisiyle ropörtaj yaptığını kaydeden Gülbudak, "Bana Çukurambar Mahallesi'nin sorunlarıyla ilgili sorular sordular. Bende cevapladım. Ayrıca muhabir iki üç kez üst üstte bu mahallede hangi ünlüler oturuyor diye soru sordu. Ben ise mahallede oturanların kimliklerini kendilerine söyleyemiyeceğimi belirtim. Israr etmelerine rağmen mahallede oturanları söylemedim. Ardından mahallede ne gibi sorunlar olduğunu ve mahallenin geçmişiyle ilgili sorular yöneltip ayrıldılar" diye konuştu.

“DAVA AÇACAĞIM”

Avukatıyla görüşerek gazeteye tekzip göndereceğini kaydeden Muhtar Gülbudak, ardından da yasal olan tüm haklarını kullanacağını ve gazeteyi dava edeceğini söyledi.

“SABAH HABERLERİ GÖRÜNCE ŞOK OLDUM”

Sabah haberleri izlediği sırada gazetenin manşetinde böyle bir yalan haberle kendisini gördüğünde şok yaşadığını kaydeden Muhtar Gülbudak, "Ben mahallenin sorunlarıyla ilgili yaptığım konuşmayla gazteye çıkacağımı beklerken 'Muhtar İhsan Karargah'ta haberinin şokunu yaşadım. İnanamadım, halen şoktayım. Bir gazete ve bir gazeteci nasıl olurda böyle bişey yazar" diye konuştu.

Haberin Devamı

"YANLIŞ YAPMIŞIZ"

Sabahtan beri Yeni Şafak Gazetesi'ni arayarak bir yetkiliyle görüşmek istediğini kaydeden Muhtar Gülbudak, "Ancak kimse telefonlarıma çıkmıyor. En az 10 kez aradım sekreter 'yetkililer toplantıda' diyerek telefona kimse çıkmadı. Ardından da herkes Cuma namazına gitti dediler. Ben aramakta ısrar edince Yeni Şafak'ta yetkili olduğunu söyleyen birisi beni aradı 'Haberde yanlış yapmışız, düzelteceğiz' dedi. Ancak ben yeni yasal haklarımı kullanacağım" şeklinde konuştu.

YENİ ŞAFAK'IN MANŞETİ

Yeni Şafak Gazetesi bugün özel logo ile manşette verdiği 'Muhtar İhsan Karargahta' haberinin birinci sayfasında şu iddialara yer verdi:

"İki subayın Arınç'a suikast hazırlığı iddialarını 'Not' dışında yalanlayan Genelkurmay, Karargaha çağırdı. O ana Yeni Şafak tanıklık etti. Genelkurmay Başkanlığı iki özel harpçinin 'Başka bir askeri izlediği' tezini savunurken, dün ilginç bir ziyaret yaşandı. Yeni Şafak Muhabirleri, Çukurambar Muhtarlığı'nı ziyaret ederken kapıya askeri plakalı bir araç yanaştı. Araçta inen ve askeri kimliklerini gösteren görevliler, Çukurambar Muhtarı Mehmet İhsan Günbudak'a 'Genelkurmay'a geleceksiniz' dedi. Karargaha götürülen Günbudak'ın konuya ilişkin sorgulandığı bilgisine ulaşıldı."

Haberin Devamı

DHA