Esra Karayel O kız olmazsa ölürüm
HABERİ PAYLAŞ

O kız olmazsa ölürüm

Haberin Devamı

Her pazar bu köşede sizinleyim. Arkadaşlarınızla, ailenizle problem yaşıyorsanız, hayattan zevk alamıyorsanız, bazı kişileri affedemiyor ya da unutamıyorsanız, öfkenize yenik düşüyorsanız bana yazın. Sorunlarla birlikte başa çıkalım.

O kız olmazsa ölürüm

24 yaşındayım. Bir kıza aşık oldum. O da önce ilgi gösterdi, sonra başkasıyla oldu. Ama ondan vazgeçemedim. Hamile kalmış, aldırmış. Erkek arkadaşı da onu terk etmiş. Buna rağmen onu kabul ediyorum. Haber gönderdim “Konuşalım” diye. “Bir şans vereyim” demiş. Onu kaybetmek istemiyorum. Nasıl davranmalıyım? RUMUZ: GÜL

​CEVAP: Onu kaybetmemek uğruna kendinden vazgeçme! Zor bir süreç yaşamış. Kimseyi yargılamaya hakkımız yok. Ancak sağlıklı bir ilişki için yaşadıklarından sonra hemen bir ilişkiye başlaması doğru olmaz. Başkasıyla yapamamanı düşündüren ne? Bu sorunun cevabı sana yol gösterecek.

Aşksız duramıyorum

Çok acı çektim ama aşktan hiç vazgeçmedim. Hayattan koparıyor beni. Orta yaşı geçmiş bir erkeğim. İki evlilikten dört çocuğum var. Çocuklarım “Artık uslan, evini bil” diyor. Mantık evliliği nasıl olacak bilemiyorum... RUMUZ: AŞK MI MANTIK MI?

CEVAP: Aşk mı yoksa bağımlılık mı hissettiklerin? Mutlu, huzurlu bir ilişki için ayaklarının yerden kesilmesinin şart olduğuna inanıyorsan yanlış yoldasın. Aşık olduğun kadınların ilk aklına gelen üç özelliğini yaz. Seçimlerinin aşkla ilgisi olmadığını anlayacaksın.

Eniştem rahatsız ediyor

Eniştem çok sık el şakaları yapıyor. Samimi davranıyor. “Kız kardeşimsin” deyip sarılıyor. Rahatsız oluyorum. Ablama söylersem kızar diye korkuyorum. Aralarını da bozmak istemiyorum. Ne yapacağım? RUMUZ: SIRDAŞ

CEVAP: Şu an için ablana söyleyecek bir durum yok. Yanlış anlama da olabilir. Ancak doğrusu mesafe koyman. Aynı ortamda yalnız kalma. İlk samimi hareketinde kibarca isminin sonuna abi ekleyerek, “El kol temasından rahatsız oluyorum. Biraz soğuk bir yapım var” diyerek tavrını koy. Bir daha aynı şekilde davranmayacağına emin olabilirsin.

Çevrem işimi beğenmiyor

Yönetici asistanı olarak çalışıyorum. Arkadaşlarım, “Sekretersin yani” diyor. Ailem, “Şunun kızı müdür yardımcısı, sen ola ola sekreter oldun” diyor. Üzülüyorum... İşimi seviyorum. Ama bunlardan kötü etkileniyorum. RUMUZ: ASİSTAN

CEVAP: İşini sevdiğin için mi yoksa unvan için mi yapıyorsun? Unvan için yapıyorsan zevk alman mümkün değil. Kendine bir test yap. Üç soru sor: İşini seviyor musun, işe giderken yüzün gülüyor mu yoksa ayakların geri mi gidiyor? Başarı sence başkalarının hayatını mı yoksa kendi hayatını yaşamak mı? Bunu da benim için cevapla.

Kalbimden atamadım

Bir yıldır ayrılıp barıştığım bir erkek arkadaşım var. İki aydır birbirimize öfke dolu mesajlar atıyoruz. Bir araya gelmemiz mümkün değil. Dinlediğimiz şarkılar çalınca özlediğimi hissediyorum. Bir yandan da “Başına kötü şeyler gelsin, yaptıklarının cezasını çeksin” diyorum. Nasıl unutacağım bu adamı? RUMUZ: UNUTAMA BENİ

CEVAP: Sevdiğinin kötülüğünü isteyen gerçekten sevmemiştir. Belli ki onun yaşattığı bazı duygular seni etkilemiş. Vazgeçemiyorsun. “Yaşadığın şu an, gerisi yalan” derdi bir büyüğüm. Bu anları değersiz kılma derim. Her türlü iletişimi kes. Üç ay boyunca fotoğraflarına bakma. Hayat sadece bir erkekten ibaret değil! Sana huzur veren, mutlu eden neler var? Seni heyecanlandıran bir hedefin var mı? Bu soruların cevabını bir hafta düşün. Her gün bir cümle yaz. Göreceksin bir ay içinde, “Zaman kaybıymış” diyerek, hepsini geride bırakacaksın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder