Dünya O Bakan'a internet sitesi şoku

O Bakan'a internet sitesi şoku

Paylaş
O Bakan'a internet sitesi şoku

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Viyana'da nasıl konuşması gerektiği konusunda uyarılarda bulunan 28 yaşındaki Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'un web sitesi çökertildi

Kendilerini Cyber-Warrior Akıncılar olarak adlandıran Türk bilgisayar korsanları, Başbakan Erdoğan'ı uyaran açıklamalar yapan 28 yaşındaki Kurz'un internet sitesini çökertti. Grup, Kurz'un sitesine Türkçe, İngilizce ve Almanca olarak "Sen de kimsin ufaklık? Bizim başbakanımızın nasıl konuşacağına sen karar veremezsin. Başbakan Erdoğan, o üstünde bulunduğunuz topraklara, Viyanalara kadar ulaşan ecdadın torunudur! Biz Akıncılarız, Biz Osmanlı'yız, Biz Türkiye 'yiz" yazdı.

Haberin Devamı

Kurz'un sitesine Kanuni Sultan Süleyman ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın fotoğraflarını koyan grup, Kurz'un Türkiye'nin içişlerine müdahale ettiğini savundu.

Grup adına yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Ülkemizde siyasete yıllarını vermiş bir başbakana ne konuşması gerektiğini söyleyecek kadar ileri giden genç , tecrübesiz bakanların olduğunu gördük ve biz de gereken cevabı kendi sitesinden en ağır şekilde verdik. Hiçbir ülke, devletimizin büyüklerine ne söylemesi gerektiğini belirtecek, ne konuşmasını öğretecek konumda ve yetkide değildir. Özellikle Avrupa 'da gittikçe artan ırkçı eylemlerle beraber, hakları çiğnenen Türk vatandaşlarımız için ses çıkarmamamızı istiyorlar. Ama artık dünyada, gurbetçi vatandaşlarımızın haklarını sonuna kadar savunacak bir Türkiye var."

Haberin Devamı

KURZ'UN 'UYARI' AÇIKLAMASI

Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz, 13 Haziran'da yayımlanan röportajında, Başbakan Erdoğan'ın Viyana'da yapacağı konuşmasıyla ilgili, "Başbakan Erdoğan'ı açık bir şekilde uyarıyorum. Avusturya toplumunu bölemez. Entegrasyon titizlik isteyen zor bir durum. Yanlış bir söylem bizi geri götürebilir ve ortamı zehirleyebilir. Eğer pozitif bir konuşma yapıp, Almanca öğrenmek ve devlete sadık kalmak gibi konuları ele alırsa bize yardım etmiş olur. Bunu ondan bekliyorum. Ama eğer Almanya'daki gibi tersini yaparsa sadece biz değil, aynı zamanda Türk göçmenlere de zarar vermiş olur" ifadesini kullanmıştı. Kurz, özür çağrılarına kulak tıkayarak yaptığı açıklamalarda benzer ifadeleri yinelemişti.

(Hürriyet)