Gündem 'O adı görmek istemiyorum'

'O adı görmek istemiyorum'

Paylaş
'O adı görmek istemiyorum'

'O adı görmek istemiyorum'

Tokat’ta şehit düşen askerlerden dördü daha toprağa verildi. Cenaze törenlerinde hükümete tepki yağdı İskenderun’da şehit babası, Başbakan’ın gönderdiği çelengi göstererek, ‘çıkarın o yazıyı’ diyerek bağırdı

Haberin Devamı

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde düzenlenen terörist saldırıda şehit düşen askerler son yolculuklarına uğurlandı. İskenderun’daki şehit cenazesinde şehit babası Bülent Yonca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği ve tabutun başında duran çelengi göstererek “Çıkarın o yazıyı. O adamın adını görmek istemiyorum” dedi.

İskenderun Garnizon Komutanlığı’nın şehit er Fatih Yonca için düzenlemek istediği cenaze törenine Hatay Valiliği’nce “provokasyon olabileceği” gerekçesiyle izin verilmeyince, Hatay’ın Bekbele beldesinde tören düzenlendi. Törene, şehidin annesi Gülsüm Yonca, babası Bülent Yonca, kardeşleri Zeynep, Hakan ve Ömer Yonca, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AKP, CHP ve MHP Hatay milletvekilleri ile binlerce yurttaş katıldı.

Haberin Devamı

Törende şehidin acılı babası Bülent Yonca, Erdoğan’ın gönderdiği ve tabutun başında duran çelengi göstererek “Çıkarın o yazıyı. O adamın adını görmek istemiyorum” diyerek hükümete tepkisini dile getirdi. Bunun üzerine bir genç, çelengin üzerindeki “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan” yazısını yırttı. Şehit yakınlarından Hüseyin Parlar da “Biz Amerika’dan çelenk istemiyoruz. Şehidimizin kanının öcünü istiyoruz” diye konuştu. İskenderun Emniyet Müdürü Yusuf Cinel’in talimatı üzerine Bakan Ergin, tören alanına ulaşmadan çelenkteki yazı yeniden birleştirilerek çelenge asıldı.

İKİNCİ KEZ YIRTILDI

Fatih Yonca’nın cenaze törenine getirilen Başbakan Erdoğan’ın çelengindeki ismi, kortej sırasında ikinci kez yırtıldı. Camide bir genç tarafından yırtılan isim bantı, polisler tarafından yerden toplanıp yapıştırılarak tekrar çelenge iliştirildi. ‘T’ harfi geç bulunduğu için bir süre eksik duran yazı, beyaz zeminli yenisi ile değiştirildi. Ancak cenaze mezarlığa götürülürken taşınan çelengin yanına gelen öfkeli bir kişi yine Erdoğan’ın adını yırtıp attı.
Polisler bu kişiyi kortejden uzaklaştırdı, çelenk de bu kez yazısız olarak mezarlığa götürüldü.