Spor Nuriye-Semih yaşasın pankartı açan Beşiktaş taraftarı tutuklandı

Nuriye-Semih yaşasın pankartı açan Beşiktaş taraftarı tutuklandı

Paylaş
Nuriye-Semih yaşasın pankartı açan Beşiktaş taraftarı tutuklandı

Konya ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmada tribünde “Nuriye-Semih yaşasın” pankartı açan Volkan Çalışkan tutuklandı

Beşiktaş ile Konya arasında oynanan olaylı karşılaşma sırasında açlık grevindeki eğitimciler için “Nuriye-Semih yaşasın” pankartı açan Volkan Çalışkan tutuklandı.

Beşiktaş taraftar gruplarından Beleştepe, konuya ilişkin Facebook sayfasında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

'LÜTFEN YANIMIZDA OLUN'


'Konyaspor maçında #NuriyeSemihYaşasın dedikleri için haklarında yakalama kararı çıkartılan 17 arkadaşımızdan biri Volkan Çalışkan bugün gözaltına alınmış ve tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne gönderilmiştir. Vicdan yargılanamaz, insanlar ölmesin demek suç olamaz, hepimiz tek yüreğiz ve haykırıyoruz "kimse ölmesin, yaşasın hayat". Dostlar lütfen bu süreçte yanımızda olun, birlikte ses verelim bu hukuksuzluğa" açıklamasında bulundu.


VALİLİK SORUŞTURMA AÇMIŞTI


Samsun Valiliği, Beşiktaş-Konyaspor arasındaki Süper Kupa maçında, KHK ile görevden ihraç edildikten sonra "İşimi geri istiyorum" talebiyle açlık grevine başlayan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için 'Nuriye Semih Yaşasın' pankartı açanlara 'terör örgütü propagandası' suçundan adli soruşturma açıldığını duyurmuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ


Beşiktaş ile Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa finalinde ‘Nuriye Semih yaşasın’ yazılı pankartı açtıkları iddiasıyla Beşiktaş'ın Beleştepe taraftar grubundan 17 taraftar hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.


'Nuriye-Semih yaşasın' pankartına terör soruşturması

Haberin Devamı