Spor Nuri Şahin: Türkiye'den teklif geldi ama kabul etmedim

Nuri Şahin: Türkiye'den teklif geldi ama kabul etmedim

Paylaş
Nuri Şahin: Türkiye'den teklif geldi ama kabul etmedim

Nuri Şahin: Türkiye'den teklif geldi ama kabul etmedim

Almanya’nın Borussia Dortmund takımında forma giyen milli futbolcu Nuri Şahin, geçtiğimiz haftalarda FC Köln forması giyen Lukas Podolski ile maç esnasında yaşanan gerginlikle ilgili pişmanlık duymadığını söyledi.

Nuri Şahin, Podolski’nin maç esnasında yaptığı hareketin gururuna dokunduğunu belirterek, "Podolski, Almanya-Türkiye maçını anımsatan el hareketleri yapmıştı. Bu benim gururuma dokundu. Aramızda çıkan gerginlikten dolayı pişmanlık duymadım" dedi.

Futbolda zaman zaman bu tür duygusal şeylerin yaşanabileceğini belirten Nuri, "Ancak sonunda benden özür diledi. Ben de özürünü kabul ettim. Ama yaşanan gerginlikten hiç pişmanlık duymadım. Özürü kabul etmeyecek kadar küçük biri de değilim" diye konuştu.

"MESUT’UN YOLU AÇIK OLSUN"

Haberin Devamı

Alman Milli Takımı’nda forma giyen Türk kökenli Mesut Özil ile ilgili bir soruya Nuri, "Mesut çok iyi ve önü açık bir futbolcu. Mesut çok sevdiğim bir kardeşim. Yolu açık olsun, böyle de devam etmesini isterim" diye yanıt verdi.

Nuri, Berlin’de oynanan Almanya-Türkiye karşılaşmasında Türk seyirciler tarafından Mesut’un ıslıkla protesto edilmesi konusunda ise yorum yapmaktan kaçındı.

"YENİLGİLER İŞİMİZİ ZORA SOKTU ANCAK UMUTLUYUM"

Nuri Şahin, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Almanya ve Azerbaycan karşısında aldıkları yenilgilerin Türk Milli Takımı’nı zora soktuğunu ancak ancak gelecekten umutlu olduğunu söyledi.

Şahin, milli takımla ilgili olarak, "İşimiz zora girdi. Ancak finallere gideceğimizden çok eminim. Türk Milli Takımı dünyanın güçlü takımları arasında yer alıyor. Yenilgiye takılmamak lazım" diye konuştu.

Milli takımın yeni teknik direktörü Guus Hiddink’e için de Nuri, "Hiddink çok başarılı bir teknik direktör" dedi.

"TÜRKİYE’DEN TEKLİF GELDİ ANCAK KABUL ETMEDİM"

Haberin Devamı

Türkiye’deki bir kulüpten kendisine transfer teklifi geldiğini ancak bunu kabul etmediğini belirten Nuri, "Bana teklifte bulunanlara Almanya, İngiltere ya da İspanya’da oynamak istediğimi söyledim" diye konuştu.

"Kendilerine teşekkür ettim ve onlar da bu düşüncemi saygı ile karşıladılar" diyen Nuri, "Her futbolcunun olduğu gibi benim de hedefim tabii Real Madrid gibi takımlar. Teklif gelirse? Neden olmasın? Dortmund’da sözleşmem 2013 yılına kadar devam ediyor. Şu sıralar bu tür şeylerle ilgilenmiyorum.

Tamamen kendi kulübümün başarısı için mücadele ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bazı Alman gazetelerinde Bayern Münih kulübünün kendisine transfer teklifi edip etmediği yönündeki soruya Şahin, "Ben de gazetelerden öğreniyorum.

Şu an kulübümle herşey yolunda ve öyle şeylerle ilgilenmiyorum. Takım olarak Bundesligada her hafta yapacağımız maçı kazanmayı hedefliyoruz" diye cevapladı.

"BURSASPOR VE TRABZONSPOR BAŞARILI"

Spor Toto Süper Lig maçlarını da fırsat buldukça takip etmeye çalıştığını ifade eden Nuri, son zamanlarda Trabzonspor ve Bursaspor’un ligde büyük bir performans ve başarı sergilediklerini kaydetti.

Nuri, milli takımda en çok hangi futbolcuyla anlaştığı sorusuna da, "Hepsi ile aram iyi. Hamit, Halil, Arda, Servet ve İbrahim Toraman ile aram daha iyi. Ancak hepsi ile çok iyi anlaşıyorum" diye konuştu.

"ÇOK ŞEYLER BAŞARDIĞIMIZA İNANIYORUM"

Haberin Devamı

Son zamanlarda Almanya’da çok başarılı Türk kökenli futbolcuların yetiştiğine dikkati çeken Nuri, "Türk kökenli sporcular olarak çok şeyler başardığımıza inanıyorum. Topluma örnek olmamız lazım. Bu bilinçle göçmen gençlerinin de uyumuna katkıda bulunduğumuza inanıyorum" dedi.

AA