Siyaset Numan Kurtulmuş: Nisanda referanduma gidilir
Paylaş
Numan Kurtulmuş: Nisanda referanduma gidilir

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, referandum için nisan ayını işaret etti

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, anayasa değişiklik görüşmelerinin tamamlanmasından sonra nisan ayı başında referandum yapılabileceğini söyledi. Kurtulmuş, "İlk turdaki sonuçlar ikinci turun aynasıdır. Mümkün olan en kısa sürede referanduma gidilmesi gerekir" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, A Haber'de soruları yanıtladı.

Kurtulmuş, Meclis'te muhalefetin engellemeleri hakkında, "Muhalefetin kürsüyü işgal etmesi, milletvekilini ısırması kabul edilemez. 2. tur oylamalarında muhalefet Türkiye'yi rezil edecek görüntülerden uzak durmasını temenni ediyoruz. CHP, muhalefet yapacağım derken, bu görüntülerle kendilerine zarar veriyor" dedi.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI



Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, erken seçim tartışmalarıyla ilgili, "Meclis bu konuyu çözemezse erken seçime gidilir denildi. Şu aşamada erken seçimi telafuz etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Türkiye referanduma gidiyor" ifadelerini kullandı.

"ADİL ÖKSÜZ ESAS OĞLAN DEĞİL"



Numan Kurtulmuş, FETÖ'nün firari ismi Adil Öksüz'le ilgili de bilgi verdi. Kurtulmuş, "Adil Öksüz'ün esas oğlan olmadığını düşünüyorum. Adil Öksüz'ün peşine takılınırak diğer isimlerin üstü örtülmeye çalışılıyor" dedi.

REİNA SALDIRISI



Kurtulmuş, "Reina saldırısının son derece planlı, bir istihbarat örgütünün de içinde olduğu bİr eylem olduğu ortada" dedi.

DÖVİZDEKİ DALGALANMA



Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Önümüzdeki haftalarda kur normal seviyelere inebilir, Türkiye ekonomisi kur baskısını aşabilecek sağlam yapıya sahip" diye konuştu.

Haberin Devamı