Bilim - Teknoloji Note 8’in Snapdragon 835’li versiyon sızdırıldı
Paylaş
Note 8’in Snapdragon 835’li versiyon sızdırıldı

Samsung, çoğu zaman yaptığı gibi tepe modelinde iki ayrı işlemci kullanacak. Ülkemizde de satışa çıkacak olan Exynos 8895’i kullanan model birkaç gün önce benchmark testinde açığa çıkmıştı. Şimdi telefonun Amerika’da kullanılacak olan modeli de aynı veritabanında ortaya çıktı

Daha önce ortaya çıkan SM-N950F model numaralı Avrupa modeli, bugün ortaya çıkan SM-N950U’dan hem tek çekirdekte hem de çok çekirdekte daha yüksek performans sunduğunu ispatlıyor.

Exynos’lu model tek çekirdekte 1984, çok çekirdekte 6116 puan almıştı. Snapdragon 835’li versiyon ise 1815 ve 6066 puan aldı. Böylece iki model arasında geçecek büyük karşılaştırmaların ilki gerçekleşmiş oldu. Ayrıca Exynos’lu model gibi bugünkü model de 6 GB RAM’i içerisinde bulunduruyor.

iOS PLATFORMU ÖNDE


Her iki model de geçen yıl çıkan iPhone 7’den ve 2 sene önce çıkan iPhone 6S’ten tek çekirdekte daha düşük puan alabildiler. Ancak çok çekirdekte iki model de önde, fakat ilerleyen dönemde çıkacak olan asıl rakipler, iPhone 7S Plus ve iPhone 8, nasıl bir performans verecek bilmiyoruz.

Ayrıca veritabanında ortaya çıkan cihazların prototip düzeyinde olabileceğini, çıkış yapan modellerin daha farklı bir performans sunabileceğini de hatırlatalım.

Son olarak Note 8’in beklenen özellikleri şunlar: 6.3 inç Quad HD ekran, 12 MP çift arka kamera, 3300 mAh pil ve Android 7.1 işletim sistemi.

Merkel Seçim Çalışmaları Kapsamında Otomobil Üreticileri ile Görüştü

Haberin Devamı