Cem Kerpiççiler Nişanlısına küfür ettiler kariyeri yerle bir oldu
HABERİ PAYLAŞ

Nişanlısına küfür ettiler kariyeri yerle bir oldu

Haberin Devamı

En iyi arkadaşı Sneijder
Dünyada futbol kültürü ve altyapı denilince ilk akla gelen takımların başında gelen Ajax’ın yetiştirdiği sayısız yıldızlardan biri Rafael Van Der Vaart. 27 yaşındaki Hollandalı yıldız A takıma şimdi Inter’de oynadığı muhteşem oyunla her takımın kadrosunda görmeyi hayal ettiği Wesley Sneijder’le çıktı.

Dünya Rafael’i konuşacaktı
Ajax’ta oynadığı beş yıl içinde 117 maçta rakip filelere 52 gol göndermeyi başaran Rafael Van Der Vaart’ın dünya futbolunda iz bırakacak oyunculardan biri olacağı tahmin ediliyordu. Hollandalının önündeki tek engel sık sık sakatlanıp takımını yalnız bırakmasıydı.

Gözyaşlarını içine akıttı
Fakat Ajax’ta Den Haag ile oynadıkları bir maçta nişanlısına koro halinde edilen küfürler Hollandalı’nın yol haritasını tamamen değiştirdi. Sahadan gözyaşlarını içine akıtarak çıkan Rafael Van Der Vaart ne olursa olsun hem yetiştiği takım Ajax’tan hem de doğduğu topraklardan ayrılmaya karar verdi.

Real Madrid’i reddedemedi
Alelacele Hamburg’un yolunu tutan Hollandalı verdiği kararla belki de kariyerindeki en önemli hatalardan birine imza atıyordu. Sakatlıktan Almanya’da da kurtulamayan Rafael Van Der Vaart üç yılda 29 gole imza attı.
2008 yılında Chealsea, Atletico Madrid ve Juventus’un tekliflerini reddeden Rafael Van Der Vaart’ın aklını İspanyol devi Real Madrid çelmeyi başardı.



Hareket vakti gelince!
İspanya’da iki yıl boyunca bir türlü istediği performansı yakalayamayan Rafael Van Der Vaart için yine Umay Umay’dan “Hareket Vakti” kulakları sağır edecek bir tonda çalmaya başladı.
Takımın başına Jose Mourinho’nun gelmesine ve temiz bir sayfa açma ihtimali doğmasına rağmen aklına bir kez gitmek düşmüştü Rafael Van Der Vaart’ın…

Ne işin vardı Hamburg’da
Bu seferki adres İngiltere’ydi…Hary Redknapp’ın ikna ettiği Hollandalı bu sezon Tottenham Hotspur için ter döküyor. Ajax’ta nişanlısına küfür edildiği için hiçbir plan yapmadan Hamburg’a giden Rafael Van Der Vaart yaptığı tercihin bedelini ödüyor.
Johann Cruyff’un “Onun kalitesinde bir oyuncunun Hamburg’da ne işi vardı?” sorusunun Hollandalı’nın ölene kadar aklını karıştıracağına eminim aslında.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder