Candaş Tolga Işık Nihayet...
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Lağım ağızlı herifler Atatürk’e “Manevi kızıyla aşk yaşıyordu” dedi. “Çakma Napolyon” dedi. “Annesi Selanik’te genelevde çalışıyordu” dedi.



Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusuna yapılan bu çok ağır hakaretlere Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı çıkıp ertesi gün cevap verdi: “Şiddetle kınıyorum. Yargı gerekeni yapacaktır.”



Peki, Türk Ordusu’nun Başkumandanı’na, Harbiyeli Mustafa Kemal’e bu pislikler atılırken Genelkurmay ne yaptı? Hulusi Akar Paşa ‘Anneler Günü’ mesajında bir cümleyle Zübeyde Hanım’ı anmış.

Genelkurmay resmi internet sitesinde Zübeyde Hanım’ın fotoğrafını Atatürk’ten büyük koyarak mesaj vermiş.



Zahmet etmişler!



Kimse kusura bakmasın; Genelkurmay bu kez sınıfta kaldı! Fikir özgürlüğünün sınırlarını aşıp, bildiğin hakaret ve hatta küfre varan ifadelerle Atatürk’e saldırılırken Genelkurmay sürece seyirci kalmayı tercih ederek büyük hata yapmıştır.

Genelkurmay Başkanı’nın yapması böyle bir mektubun altına koymak değildi... Genelkurmay Başkanı bir yere imzasını koyacaksa eğer, bu küfürlerin edildiği sabah soluğu hemen savcılıkta alıp, bizzat elleriyle yazdığı suç duyurusunun altına koymalıydı. Genelkurmay bir mesaj verecekse eğer, üzerinden bir hafta geçtikten sonra değil, ertesi gün vermeliydi.



Atatürk elbette hepimizin Atatürk’ü. O’na ve aziz emanetine sahip çıkmak şüphesiz hepimizin vazifesi.

Çok şükür bu millet, bu devlet Ata’sına nasıl sahip çıktığını bir kez daha gösterdi. Ama Harbiyeli Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal’e sahip çıkma konusunda maalesef Genelkurmay geç kaldı... Hem de çok geç kaldı.



Bugün ‘Anneler Günü’...

Zübeyde Hanım bir evlat yetiştirdi, o evlat da bir millet yetiştirdi. ‘Anneler Günü’ kutlu olsun. Zübeyde Hanım’ın ruhu şad olsun, mekanı da cennet olsun.

Ve tabii ki; Bu topraklarda bugün huzur içinde yaşama nedenimiz olan tüm şehitlerin annelerinin, kayıp evlatlarını bulmaya ömrünü adayan ‘Cumartesi Anneleri’nin ve müsaadenizle kendi annemin de ‘Anneler Günü’nü kutluyorum. Hepsinin ellerinden saygı ve minnetle öpüyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder