Dr. Haydar Dümen Nereye koşuyorsunuz?
HABERİ PAYLAŞ

Nereye koşuyorsunuz?

Haberin Devamı

Gençlerin cinselliğe meraklı olmaları normal. Ama bu konuyu dünyanın merkezi haline getirmeleri kafa karıştırıcı. Gençler, zamanından önce attığınız adımlar başınıza sadece dert açar. Koşmayı bırakın, vakti gelince doğru kişiyle cinselliği doyasıya yaşarsınız.

BÖYLE SORU YOK!

Resmen bağımlılık yaptı


18 yaşındayım, 3-4 günde bir mastürbasyon yapıyorum. Sigara gibi bağımlılık yaptı ve erken boşalıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Çok gençsin değerli okurum. Mal meydanda, mastürbasyon almış seni koynuna! Kundaktaki bebek gibi pışpış, hanimiş benim minnoşum diye diye seni kendine bağlamış. Adını da sen koymuşsun. Evet, bağımlılık yapmış. Bağımlılık batağına saplananlar kolay çıkamazlar.

Örneğin; uyuşturucu, alkol, kumar gibi alışkanlıklar. Sen şimdilik bu bataklıkta değilsin. Yolun biraz kaygan, biraz çamurlu olabilir. Sular yani sağduyu ve de akıl nice kirleri temizler. Ancak burada zaman önemlidir. Eğer o çamur kurumuş ve de alçıdan betona dönüşmüş gibi olursa eyvah ki ne eyvah!!! Mastürbasyonun bugün sana bir zararı yok. Ama takıntını unut, erken boşalmanı evliliğe bırak. Çaresi o zaman bulunacak.

Cinsellikten korkuyorum

26 yaşındayım. Nişanlı olduğum kızı çok seviyorum, benimle ilişkiye girmek istiyor. Ben de istiyorum ama cinsellikten korkuyorum. Onu bu kadar severken neden böyle tedirginim? Ne olur bir yol gösterin. İkimiz de mutlu olalım istiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, etik yani ahlakla ilgili dürüst, temiz biri olduğun belli. Belki de bu konuda heyecanlı ve de deneyimsiz bir genç olman da rol oynuyor. Tilkiyi yüzmüş, kuyruğuna getirmişsiniz. Bence evliliği bekleyin. İlk geceyi töresine göre yaşayın. Böyle bir denemede pek çok erkekte olduğu gibi acemilik ve heyecandan başarısız olursan bu sizi moral olarak yorar.

Evlilikte kadın, erkek yan yanadır. İlişki için yer ve zaman hep hazırdır. Erkek vardır, çapkınlık için gittiği lüks bir ortamda başarısız olur da, kapı arkasında kaçamak bir ilişkide aslan kesilir. Yolunuz zaten gösterilmiş. Ben de trafik memuru gibi ‘Yol temiz, devam’ diyorum. Güle oynaya gidin.

Çok utanıyorum, iradesiz miyim?

19 yaşındayım, bir kız gördüğümde hemen mastürbasyon yapma isteği duyuyorum. Kendimden çok utanıyorum. İradesiz miyim?

CEVAP

Değerli okurum, önce utanıp sıkılma. Ama onu da çok özel bir malmış gibi yorumlama. İradeye bağlı olmadığından ve de 1 gram beyni de bulunmadığından o kendi bildiğini okuyor.

Hani birileri limon yerken ötekilerin ağzı sulanır ya tıpkı onun gibi. Ama bu ağzı sulanma olayı limon bahçesinde olmaz. Çünkü insanlar ona şartlanmıştır. Sokaktaki kızları çiçek bahçesinin gülleri gibi düşün. Tabii ki onları koklayacağın, birini alıp vazoya koyacağın ya da evinin bir köşesine aşılayarak büyütüp seveceğin günler gelecek. Zaten bu maili bana yazman da bir irade ürünü.

Kendini olumsuz yargılama ve cinselliğine de olumsuz baskı yapma. Yürü yolunda, bir süre sonra bir kız kolunda. Zamanı gelince de o ya da bir başkası yanında olacak, düzen böyle kurulacak. Aileler büyüyecek, çocuklar tepeden cirit atacak.

Esnek mi yoksa yırtıldı mı?

24 yaşında kızım. 4 yıl önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdim, kan gelmedi. Birlikte olduğumuzun ertesi günü çamaşırımda açık sarı sıvı vardı. Aynı gün adet gördüm. Kızlık zarım esnek mi yoksa yırtıldı mı?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın esnek. Kafaya takacağın da bir şey yok. Ruh dengelerini bozmamaya çalış.

Sevgilim cinselliği yaşamak istiyor

18 yaşında kızım, kimseyle cinsel ilişkiye girmedim. 1 aydır erkek arkadaşım var ve benimle ilişkiye girmek istediğini söylüyor. Ama ben evlenmeden cinselliğe karşıyım. Çok tedirginim, onu da kaybetmek istemiyorum. Ne olur bana çare bulun.

CEVAP

Değerli okurum, erkekleri elde tutmak için bol keseden yardım mı dağıtılacak? Hayat felsefen, dünya görüşün neyse o yolda yürürsün. Ama içimdeki bir ses bu arkadaş mutlaka sonunda istediğini alacak diyor. Ben bu kadar söylüyorum. Gerisi sana kalmış.

3-4 kere orgazm oluyorum

27 yaşında kadınım. Erkek arkadaşımla birlikte olduğumda orgazm oluyorum ama bu bardaktan boşalırcasına oluyor. Her ilişkide 3-4 kez orgazm oluyorum. Sizce bu normal mi, yoksa ben anormal miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, bereket, bereket. Keyfine bak.

Kız ilişkiye izin vermiyor

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye giremiyorum. Çünkü o istemiyor. Beni tahrik ediyor ama ilişkiye girmiyor. Kız benden 10 yaş büyük. İlişkiye girmek istiyor ama bir şeylerden korkuyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bu yaşta ne yapman gerekiyorsa onu yapman lazım. Kendinden 10 yaş büyük üstelik de bakire olduğunu sandığım bir kızın sorumluluğunu, belki gözyaşlarını ya da komplekslerini yüklenmek için niye acele edip bu sıkıntıya bulaşmak istiyorsun anlayamadım. İyi düşün, taşın. Ben ne dersem diyeyim, bu yoldan pek geri dönüş olmuyor.

Normal mi?

14 yaşındayım. Penisim 5 santim. Sizce bu yaşıma göre normal mi?

CEVAP

Sevgili yavrum, umarım gelişecektir. Ancak testislerinin, yumurtalıklarının boyutu şu anda fındıktan daha büyük olmalı. Kasık bölgende kıllar da olmalı. Öyle de olsa, böyle de olsa ailene söyle. Hemen bir üroloji uzmanına götürsünler. Sanırım, uzman arkadaşımız hormon testi yaptıracaktır. Bir eksiklik varsa tedaviyle giderilir.

Zararı olur mu?

Bir hafta önce nişanlım adet görmüştü. Kendimizi tutamadık ve ilişkiye girdik. Adet zamanı ilişkiye girmenin zararı nedir?

CEVAP

Değerli okurum, o dönemde ilişkiye girilmez. Psikolojik ve sağlık açısından sakıncaları var. Ama siz girdiniz diye felaket bulutları üzerinizde dolaşmaz. Olmuş bir kere. Dikkat edin.

Her kızla ilişkiye girmek istiyorum

17 yaşındayım. Günde 3 kere mastürbasyon yapmadan olmuyor. Gördüğüm her güzel kızla ilişkiye girmek istiyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, tedavi olsan diyorum. Hayat böyle geçmez, senin okulun, dersin yok mu? Durumu ailene anlat ki senin derdine çare bulsunlar, seni bir psikiyatıra götürsünler.

Hapla büyür mü?

19 yaşındayım ve penisim 12 santim. Sizce normal midir? İleride evlenirsem bir sorun olur mu? Hap kullansam büyür mü?

CEVAP

Değerli okurum, hapla büyümüyor. 12 santim penisle tabii ki evlenirsin. Sorun yaşanmaz, eşini de mutlu edersin. Sertleşmedi, mutsuzuz 40 yaşında, evli, 2 çocuk babasıyım. Cinsel ilişkiye girmeyi çok istememe rağmen penisim ilişkiden önce sertliğini yitiriyor. Aile saadetim tehlikede. Bana yardım edin. CEVAP Değerli okurum, şeker hastalığın var mı? Ailede böyle bir sorun yaşanmış mı? Olay psikolojik olabilir. Fizyolojik dediğimiz damar sistemi ile ilgili olabilir. Damar sistemiyle ilgili olup olmadığının anlaşılması için dopler şart. Bunu hastanede yaptırabilirsin. Sonuç sağlam çıkarsa, geriye psikolojik olan kalır. O da zamanla, kendiliğinden, çok dert edinmemen koşuluyla düzelir. Gerekirse tedaviye başvurursun.

Penisim küçülüyor

28 yaşındayım, birkaç kez ilişkiye girdim. İçimde isteksizlik var. Bir de penisim giderek incelip küçülüyor. Ne olur beni aydınlatın.

CEVAP

Değerli okurum, penis ne büyür, ne küçülür. Senin ona bakış açın değişik olabilir. Ayrıca penisin ereksiyonundaki gerilme cinsel istek ve rahat ortamlarda daha fazla olur. Senin organ da galiba bakışlarının altında biraz büzülüyor. Her şey normal. Yeter ki sen önyargılarını at.

GÜNÜN SÖZÜ

Tebessüm ruhlara açılan bir penceredir. H.D.


Sıradaki haber yükleniyor...
holder