Uğur Alkapar Nerede ne yemeli?
HABERİ PAYLAŞ

Nerede ne yemeli?

Haberin Devamı

NOPA'DA DÜNYANIN MUTFAĞI

Nişantaşı’ndaki Nopa’nın şefi Deniz Ahmet Köse değişen yeni menüde yine şahane numaralar yapmış. Tayland mutfağından ‘Tum Yum’a deniz ürünleri çorbası demek yanlış olmaz. İtalyan yemeği lazanyanın balıklı versiyonu, benim gibi hamur sevenleri dört köşe yapıyor. Ton balığı, somon ve yengeçli ‘taco’lar bir Meksikalının bile kafasını karıştıracak kadar lezzetli. Sultan Salatası da mutlaka denenmeli.

YOK BÖYLE ET: SCARLET

Steak house’lar aldı başını gidiyor. Geçen çarşamba şık bir gece ile açılışını yapan Etiler’deki Scarlet işin boyutlarını farklı noktaya çekiyor. Günaydın’da yetişen Süleyman Dilek tam bir et virtüözü. Başka yerde bulamayacağınız türlü türlü etler var. Brezilya döneri, ilikten yapılan et havyarı... Dahası Scarlet, sadece bir etçi değil. Buradaki barı İstanbul’un birçok lüks restoran ve barda göremezsiniz.

ŞİŞLİ'DEKİ FRANSIZ

Şişli Marriott’un restoranı Dish Room’un İspanyol yemeği günlerini daha önce yazmıştım. Çin mutfağı günlerini kaçırdım ama sıra Fransızlara gelince bunu kesinlikle atlayamazdım! 23 Nisan’a kadar devam edecek etkinlikte gerçek bir Fransız şefin elinden çıkma harika yemekler var. Et ve somon tartar, deniz tarağı, soğan çorbası bir harikaydı. Şehrin göbeğindeki kolay ulaşılabilir konumu sayesinde öğleyin bile gidip bu lezzetleri deneyebilirsiniz.

ŞEHİRDE İNENLER - ÇIKANLAR

Çıkanlar

Fenix üst kat


Çarşambaları 12’ye, cuma ve cumartesi gece 2’ye kadar sabırla bekleniyor. Sonra da sabaha kadar, o küçücük yere girebilecek kadar şanslı olanlar vur patlasın çal oynasın eğleniyor.

ŞEYMA SUBAŞI

Bir sürpriz yaparak Acun Ilıcalı ile evleneceğini duyurdu, gündeme bomba gibi düştü. Zaten dünya sosyetesi ile takılıp çılgın festivallerde gezerek birçok kişinin düşlediği hayatı yaşamakla meşguldü!

GZONE PARTİLERİ

Online alternatif yaşam dergisi GZone’un Asmalımescit’teki 5 Cocktails&More’da yaptığı partiler revaçta. Geçen çarşamba Simge Sağın, Gökhan Keser, Can Kızıltuğ konukları coşturdu.

İnenler

TUTUNAMAYANLAR

İstanbul’da bugüne dek birçok lokanta markası kısa sürede tüketildi. Kapanacak dedikodularından nasibini alan son üç mekan; Gümüşsuyu’ndaki Topaz, Kanyon’daki Escale ve Ortaköy’deki Capricorn!

'BU ŞEHİR ARKANDAN GELECEK'

Kerem Bürsin ile Leyla Lydia Tuğutlu’nun başrolde olduğu Star TV dizisi büyük bir reklam kampanyasıyla yayına başlamıştı. Ama olmayınca olmuyor. Reytinglerde sürünen dizi yakında bitiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder