Siyaset Necmettin Erbakan'ın siyasi vasiyeti
Paylaş
Necmettin Erbakan'ın siyasi vasiyeti

Saadet Partisi lideri Necmettin Erbakan ölümünden önce yeni bir oluşum için çalışıyordu

Erbakan seçim öncesi ittifak için hem Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener hem de 28 Şubat'taki koalisyon ortağı, eski Başbakan Tansu Çiller ile temasa geçti. Erbakan, ittifakı gerçekleştiremeden vefat etti ama Şener bu son isteğini yerine getireceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Hem, siyasete Refah Partisi'nde onunla atılan şimdi ise yoluna Türkiye Partisi ile devam eden Abdüllatif Şener'le hem de 28 Şubat'ta koalisyon ortağı olan eski Başbakanlardan Tansu Çiller ile görüştü.

Saadet Partisi lideri Necmettin Erbakan ölmeden önce yeni bir oluşum çabasındaydı. Haziran ayındaki seçime ittfak ile girmeyi hedefliyordu.

Erbakan tüm bu temaslara hastanede kaldığı süre içinde devam etti. Ölümünün ardından hastaneye ilk gelenler arasında olan Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener'de buna dikkat çekti.

Şener, "Bugün itirabiyle bu konuları çok fazla konuşmaya gerek duymuyorum. Ama en son konuştuğumuz konu buydu" dedi.

Şener bu ittifakın Erbakan'ın vasiyeti olduğuna vurgu yaptı ve Erbakan'ın bu son isteğini yerine getireceği mesajını verdi.

Haberin Devamı

Necmettin Erbakan'ın temasa geçtiği bir diğer isim Tansu Çiller ise CNN TÜRK yayınında konuştu.

Erbakan'ın Demokrat Parti içinde yeni bir yapılanmaya yönelik kendisine haber yolladığını açıkladı.

Çiller, "son zamanlarda tekrar haber yolladı bize de. Demokrat Parti çerçevesinde bir araya gelir miyiz gelmez miyiz bir takım tartışmalara ışık tuttu, enerji kattı. Bu direncini ve inancını sonuna kadar gördük" dedi.

Ama Abdüllatif Şener'in aksine Çiller bu vasiyetle ilgili ilerisi için bir sinyal vermedi. Bu nedenle Erbakan'ın ittifak vasiyeti nasıl şekillenecek şimdilik net değil.

Saadet Partisi'nde genel başkanlık koltuğuna kimin oturacağı da... (MİLLİYET)

İLGİLİ HABERLER
>> ERBAKAN'IN SON İSTEĞİ EN OLDU?

>> ÖLÜM TARİHİNDEKİ İLGİNÇ TESADÜF

>> ÖLÜMÜYLE İLGİLİ KİM NE DEDİ?

>> SİYASETE DAMGA VURAN SÖZLERİ