Gündem Ne yaptın komutanım!

Ne yaptın komutanım!

Paylaş
Ne yaptın komutanım!

Şırnak'ta bir taburda atış taliminde çekilen görüntüler izleyenleri dehşete düşürdü. Görüntülerde askerleri hedef tahtasının yanına dizen yüzbaşı, hiç düşünmeden ateş ediyor

Bir internet sitesinde yayınlanan görüntüler herkesin kanını dondurdu... Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Şırnak 6. Motorlu (İç Güvenlik) Piyade Tugayı Seslice Taburu’nda gerçekleştiği ileri sürülen olayda, daha önce Özel Kuvvetler’de görev yaptığı belirtilen Yüzbaşı Metin Gürcan, emrindeki askerlerle atış talimi yapıyor.

Hedef tahtasını iki askerin eline veren yüzbaşı, iki manga askeri de hedef tahtasının iki yanına ve altına diziyor. Hedef tahtasından uzaklaşan yüzbaşı tabancasını, korku dolu bakışlarla ellerinde hedef tahtasını tutan Mehmetçiklere doğru yönlendiriyor.

Kendinden emin hareketlerle canlı hedef tahtasının karşısına geçen yüzbaşı, arka arkaya ateş ediyor.

Haberin Devamı

BACAK ARASINDAN 3 KURŞUN

Askerlerin ‘Komutanım Yapmayın’ yakarışına rağmen hedef tahtasına arkasını dönen Yüzbaşı, yere doğru eğilerek iki bacağının arasından hedef tahtasına yeniden nişan alıyor. Yüzbaşı ateş ederken, bazı askerler, “Komutanım askerler zangır, zangır. Yapmayın” diyor. Atışların ardından hedef tahtasına doğru giden yüzbaşı Gürcan, burada yaptığı atışların başarısını kontrol ediyor.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4777","4777","201102","4777-9.jpg");



Cep telefonu ile kaydedilen görüntülerde 5 atış yaptığı anlaşılan yüzbaşının atışlarından 4’ünün hedefi vurduğu görülüyor. 5. kurşunun ise nereye gittiği meçhul. Şanseseri yaralanan bir asker olmuyor.

CANINI SEVEN KAÇSIN

Onlarca Mehmetçiğin etrafında olduğu hedefe toplam 5 el ateş eden Yüzbaşı, kendilerine karşı gelmemek uğruna yerinden kıpırdamayan askerlerine bir de "canını seven kaçsın" diyor...

Haberin Devamı

Akıl almaz olayın Şırnak Akçay 6. Motorlu Piyade Tugayı´nda gerçekleştiği ileri sürüldü.

VECDİ GÖNÜL: GÖRÜNTÜLER ÜZÜCÜ

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanlığının Şırnak’taki "atış talimi" görüntüleri konusunda soruşturma ve inceleme başlattığını söyledi.

TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gönül, "Şırnak’ta bir birlikte bir yüzbaşının erleri dizerek atış talimi yaptığına dair" görüntülerin
medyada yer aldığının belirtilmesi üzerine, "Olay doğruysa fevkalade üzüntü verici, olmaması gereken, fevkalade yanlış ve müessif bir olay. Genelkurmay gerekli inceleme ve soruşturmayı başlatmış durumda" dedi.

Gönül, bir başka soru üzerine, görüntüleri izlemediğini ancak bugünkü gazetelerde konuya ilişkin haberleri okuduğunu ifade etti. Gönül, "Genelkurmay ile bu konuda bir görüşme yapıp yapmadığının sorusuna ise "Bizim iç meselemiz" karşılığını vermekle yetindi.

GENELKURMAY: BÖYLE BİR EĞİTİM YOK

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’taki "atış talimi" görüntüleri ile ilgili, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin atış yönergelerinde bu şekilde bir atış eğitiminin yer almadığını" belirterek, görüntülerde yer alan subay hakkında gerekli işlemin başlatıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, bir subay tarafından yapılan tabanca atış görüntülerinin bazı medya organlarına yansıdığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Yapılan araştırma sonucu, olayın Şırnak/Akçay’da konuşlu 6’ncı Motorize Piyade Tugayı’nın Seslice’deki üs bölgesinde meydana geldiği tespit edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin atış yönergelerinde bu şekilde bir atış eğitimi yer almamaktadır. Ancak ’güven atışı’ olarak adlandırılan bir atış şekli, önceki yıllarda bizzat adı geçen personelin de katıldığı bir gösteride, TSK Özel Kuvvetler personeli tarafından icra edilmiş ve televizyonlarda da gösterilmiştir. Anılan subay hakkında gerekli işlem başlatılmıştır."