Siyaset 'Ne yapabiliriz' telefonu
Paylaş
'Ne yapabiliriz' telefonu

DTP'liler dün, “Tatmin edici çalışmalar yapılırsa Meclis'e dönebiliriz” görüşünde birleşti. İçişleri Bakanı Atalay da siyasi yasaklı Ahmet Türk'ü arayıp “Ne yapabiliriz?” diye sordu

ŞARTLARI VAR

Haberin Devamı

Kapatılan DTP’nin Genel Başkanı Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk’un vekillikleri düşürülmüştü. DTP’nin bağımsız kalan 19 vekili de önceki gün Diyarbakır’da vekillikten istifa ettiklerini açıklamıştı. ‘Bağımsız’ kalan ve DTP’nin yedeği olarak kurulan Barış ve Demokrasi Partisi’ne (BDP) geçmeleri beklenen DTP’lilerin “Meclis’e dönün” çağrılarını görüştüğü öğrenildi. DTP’lilerin “Bizi tatmin edici çalışmalar yapılırsa yeniden Meclis’e döneriz” görüşünü dile getirdiği bildirildi.

YENİ ANAYASA

Bu gelişmeler sonrası İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın Ahmet Türk’ü arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletip “Nasıl bir yöntem izleyeceksiniz. Düşünceniz nedir? Bundan sonra yapabileceğimiz bir şey var mı?” diye sorduğu öğrenildi. DTP’nin “Tatmin edici” çalışmalardan şunları kastettiği belirtildi: Kürt sorunu ile ilgili pratik adımlar atılsın. Öncelikle Siyasi Partiler Yasası’nda, partilerin kapatılmasını zorlaştıran değişiklik yapılsın. Yeni bir anayasa hazırlansın.

Haberin Devamı