Yazgülü Aldoğan Ne sayı saymayı biliyorlar, ne yasayı!
HABERİ PAYLAŞ

Ne sayı saymayı biliyorlar, ne yasayı!

CHP bu, aslanım CHP, hiç bölünmeden olur mu? Her krizde mutlaka bir bölünme ve daha büyük bir kriz yaratılacak ki sorun çözülemesin. RTE’nin olası cumhurbaşkanı seçilmesini önlemek için parçalı muhalefetin birleşip çıkardığı ortak adayı beğenmediler. Üstelik İşçi Partisi, Aydınlıkçılar ile birleşip yeni bir aday çıkarmaya kalktılar. Ulusal Kanal'da ilk imzayı Süheyl Batum atmış, 20 imza bulurlarsa, tabii Emine Ülker Tarhan da kabul ederse, aday gösterilecek; birinci turda olmazsa ikinci turda mutlak kazanacakmış. Tabi canım, neden olmasın! Zaytung haberi!

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Emine Hanım’a yazık

Emine Ülker Tarhan, bu partinin yüz akı milletvekillerinden biridir. Keşke onu partinin adayı gösterebilseydi CHP. Ağustos ayında bütün CHP seçmeni yazlıktan dönüp sandığa gitse bile alacağı oy belli: yüzde 23. Bunu harika çocuk Bedri Baykam bilmiyor mu? Anayasa profesörü Süheyl Batum bilmiyor mu? Şimdi, HDP'den Selahattin Demirtaş’ın da adaylığıyla Erdoğan’ın ilk turda seçilmesi tehlikeye giriyor. İkinci turda muhalefetin ortak adayı etrafında birleşilirse İhsanoğlu seçilebilir, yürütmenin tamamen AKP’nin eline geçmesi engellenebilir. İhsanoğlu ortaya çıkarılınca RTE, tereddüt etmişti. CHP çatlayınca adaylığını koyuyor, rahatladı! Üstelik, dikkat edin, kullanılan oyların yüzde 51’ini alan kazanacak. Yani sandığa gitmemek, ortak adaydan başkasına oy vermek, RTE’ye vermek demek. Bilmiyorsanız öğrenin.

Festivalden Sait Faik’e selam

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği Müzik Festivali’nin özel projesi Fazıl Say’a sipariş verilen “Ölümünün 60. yılında Sait Faik’i hatırlamak” gösterisiydi. Sait Faik’in mekanı Burgaz Ada’da yapılan ilk gösterim, hiç kuşkusuz mekan ve anlam açısından büyüleyiciydi ama Zorlu PSM’deki gösteri de dakikalarca ayakta alkışlandığına göre müzik, edebiyat ve dramanın içiçe girdiği bu çok özel gece de hedefe ulaşmıştı.

Türk Sanat Müziği ile...

Fazıl Say, Özen Yula’nın sahneye koyduğu gösteri için farklı bir beste yapmış, Borusan Quartet ve kemençede Derya Türkkan, kanunda Hakan Güngör, vurmalı çalgılarda Aykut Köselerli’nin seslendirdiği Türk Sanat Müziği sazlarını da katmış. Şarkıları Zeynep Halvaşı ve Serenad Bağcan, metni Demet Evgar, Songül Öden, Esra Bezen Bilgin seslendirdi. Metin, Sait Faik’in hüzünlü bir öyküsü, “Stelyanos Hrisopulos Gemisi”.

Haberin Devamı

Aya İrini’ye veda

Balıkçı dedesiyle yaşayan ve her gün yeni gemiler yapıp yüzdüren küçük çocuk Trifon’un öyküsü. Zorlu PSM’nin devreye girmesine de sevinmemek mümkün değil, çünkü Aya İrini’nin konser mekanı olarak kullanılması bu yıl sonmuş, uzun bir bakıma alınacakmış. Aya İrini’de geçen o müzik dolu anları, konserin ortasında başlayan ezan sesini, bir kuşun kanat çırparak kubbede uçuşunu, Topkapı Sarayı’nın huzur veren muhteşem bahçesini, konsere yetişmek için Arkeoloji Müzesi’nin önündeki patikayı nefes nefese çıkışımı unutmak ne mümkün. Sinema, tiyatrodan sonra müzik festivali de bitti, şimdi sıra jazz’da, benim için yaz rehaveti ondan sonra başlıyor!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder