Gündem Nasıl kıydınız!

Nasıl kıydınız!

Paylaş
Nasıl kıydınız!

Elazığ'da 3 gündür kayıp olan 4 yaşındaki çocuğun cesedi, ağzı bantlanmış ve çuval içine koyulmuş olarak apartman boşluğunda bulundu

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde, geçen perşembe günü evinin önünde arkadaşlarıyla oynarken birden bire ortadan kaybolan ve bulmak için tüm kentin seferber olduğu 4 yaşındaki Yunus Yıldırım'ın dün öğleden sonra cesedi bulundu.

Oturdukları 4 katlı apartmanın havalandırma boşluğunda çuval içinde ağzı bantla kapatılmış cesedi bulunan minik Yunus'un kesin ölüm nedeni otopsiden sonra belli olacak ancak ilk belirlemelere göre başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü anlaşıldı.

Tek çocukları Yunus'un öldürüldüğünü öğrenen Bircan ve Abdulmutalip Yıldırım çifti, sinir krizi geçirdi.

ISPARTA PLAKALI BİR ARAÇ GÖRÜLMÜŞ

Geçen Perşembe günü, Bingöl Caddesi Bağlar Mahallesi Martı Sokak'taki apartmanlarının önünde arkadaşlarıyla oyun aynayan Yunus Yıldırım, bir süre sonra birden bire ortadan kayboldu. Anne Bircan Yıldırım, oğlunu bulamayınca mobilya atölyesinde çalışan eşi 28 yaşındaki Abdulmutalip Yıldırım'a durumu bildirdi. Perşembe günleri sokak üzerinde kurulan pazarda yaptıkları aramada oğullarını bulamayan Yıldırım ailesi, önce tüm yakınlarına ardından da polise haber verdi. Sokak üzerindeki pazarcı esnafı, o gün ‘32’ (Isparta) plakalı bir kamyoneti hızla tarlalardan giderken gördüklerini söyledi.

İlçede polis ve jandarma, minik Yunus'u bulmak için seferberlik ilan ederken, Kovancılar halkı da her yerde arama yaptı. İlçe ve çevresi didik didik aranırken, aile çocuklarının kaçırılmış olabileceğini ileri sürdü.

ÖLDÜRÜLMÜŞ

Aramalar umutla sürerken, bugün öğleden sonra Yunus'un cesedi, oturdukları 8 daireli 4 katlı apartmanın havalandırma boşluğunda bulundu. Tamamında akrabaların oturduğu binada, abdest almak için banyoya giren 1'inci kattaki bir kişi, havalandırma boşluğundan kötü kokular gelmesi üzarine pencereyi açıp baktı. Karanlık olan boşluğa el feneriyle bakınca bir çuval gören bir kişi, hemen durumu polise bildirildi.

Gelen polisler, binayı tüm giriş ve çıkışları yasakladıktan sonra, havalandırma boşluğuna girdi. Aydınlatma sağlandıktan sonra çuval açıldığında minik Yunus'un ağzı bantlanmış ve kanlar içindeki cesedi bulundu. Tek çocukları Yunus'un öldürüldüğünü öğrenen anne Bircan ve baba Abdulmutalip Yıldırım, sinir krizi geçirdi. Yakınları tarafından teselli edilmeye çalışan anne ve baba Yıldırım'a sağlık ekipleri yatıştırıcı ilaç verdi.

Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı, 4 katlı binada oturan ve tamamı akraba olan herkesin tek tek bilgisine başvurdu. Çuval içerisine konulmuş ağzı bantlı cesedin, buraya atıldığı, ancak çatı katından atılmadığı, daha ara katlardan herhangi birisinden atılmış olabileceği belirlendi.

Yapılan araştırma ve incelemelerden sonra küçük Yunus’un kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için cesedi, Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

BABA NE DEMİŞTİ?

Mobilya imalatçısında çalışan baba 28 yaşındaki Abdulmutalip Yıldırım, oğlunun cesedi bulunmadan önce DHA muhabirine şunları söylemişti:

“Evimizin yan sokağında Perşembe pazarı vardı. Çocuğum her zaman o alanda, arkadaşları ile birlikte oynardı. Mobilya imalatında çalışıyorum. Pazaryerinin içinde bir cami var. En fazla oraya giderdi. Kaybolduğu gün de yaklaşık 10- 15 dakika önce yanımdaydı. Dedesi kapının önündeydi. Ona ‘Dedenin yanına git’ deyince daha sonra annesinin yanına çıktı, geri geldi, sesini duydum, ‘Yukarı çık’ dedim. 2-3 dakika sonra annesi telefon açtı, ‘Yunus'u eve gönder yemek yedireyim’ dedi. Geldim çocukların yanına baktım Yunus yok.

‘Babamın yanındadır’ diye düşündüm, orada da yok. Yandaki bakkal ve markete baktım bulamadım. Arabayla mahalleyi gezdim arkada okul var. ‘Birinin peşine takılmıştır’ diye aradım, baktım yok. Apartmanda yabancı yok. Hepimiz biriz. Her taşın altına baktık. Sanki yer yarıldı içine girdi. 20 dakika sonra Emniyet'e gittim. Hemen giriş- çıkışlara haber verip müdahale ettiler olaya. ‘Merak etmeyin çocuk buralardadır bir yerde uyuyaklmıştır’ diye teskin ettiler.”

Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, (DHA)

2