Yaşam NASA: Dünya 15 gün karanlıkta kalacak!

NASA: Dünya 15 gün karanlıkta kalacak!

Paylaş
NASA: Dünya 15 gün karanlıkta kalacak!

Son zamanların en önemli gelişmelerinden birisi NASA tarafından yapılan açıklamalar oldu

NASA herkesi korkutacak bin sayfadan oluşan bir kriz raporunu Beyaz Saraya sundu. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi tarafından ortaya konan teoriler haklı çıkarsa çok ciddi önlemler alınması gerekiyor.

Haberin Devamı

Son zamanların en önemli gelişmelerinden birisi NASA tarafından yapılan açıklamalar oldu. Korku dola açıklamalarda bulunan araştırma merkezi bin sayfadan oluşan bir kriz raporunu Beyaz Saray’a sunmuş durumda. Eğer NASA’nın teorileri haklı görülürse insanları önlem alması için çok önemli uyarılarda bulunacağı ortaya çıktı.

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Dünya’nın 15 gün karanlıkta kalacağını açıkladı. Karanlık günlerin 15 Kasım’da başlaması ve 30 Kasım’a kadar sürmesi bekleniyor. NASA, Venüs ile Jüpiter adlı gezegenlerin neden olduğu astronomik olay nedeniyle Dünya’yı karanlık günlerin beklediğinin altını çizdi. Kasım ayında gerçekleşecek uzay olayının Venüs ve Jüpiter gezegenlerinin neden olduğu bir dizi astronomik olaydan kaynaklanacağı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi, Dünya’nın 15 gün karanlıkta kalacağını açıkladı. ABD Başkanı Barack Obama tarafından NASA başkanı olarak atanan Charles Bolden, Dünya’nın 15 gün kararması hakkında bin sayfalık bir rapor hazırlayarak Beyaz Saray’a sundu.

GÜNEŞ MAVİ OLACAK

Sunulan rapora göre Venüs ve Jüpiter gezegenleri aralarında sadece 1 derece kalacak şekilde paralel bir düzleme girecek. Venüs, Jüpiter’in güney batısına geçecek ve bu yüzden Jüpiter’den 10 kat daha parlak olacak. Venüs tarafından yayılan ışık, Jüpiter’deki gazların ısınmasına ve reaksiyona girmesine neden olacak. Gaz reaksiyonlarının tahmin edilemeyecek kadar çok hidrojenin uzaya salınmasına neden olacak. Hidrojen gazı ise Türkiye saatiyle 09:50’de Güneş’e temas edecek. Güneş ile temasa giren büyük miktardaki hidrojen gazı Güneş’te büyük bir patlamanın meydana gelmesine yol açacak. Patlama sonrasında Güneş’in yüzeyinin sıcaklığı bir anda 9 bin santigrat’a kadar yükselecek. Güneş, sıcaklığı çekirdeğine doğru emerek patlamayı durduracak.

Sıcaklıkta yaşanan ani artış ile Güneş mavimsi bir renk alacak. Güneş’in eski sıcaklığına ve rengine dönmesi ise 14 gün sürecek. Güneş’in yüzeyi soğuduğundan, yıldızdan çıkacak ışık da daha az olacak. Işınların yeryüzüne varması 7 – 8 dakika zaman aldığı için 09:50’de gerçekleşecek olayı 09:58’de görebileceğiz.

Haberin Devamı

PANİĞE GEREK YOK

NASA Başkanı Bolden bu sıra dışı olayın ayrıntılarını paylaşmak üzere Obama’nın da katıldığı bir basın konferansı düzenlendi. Bolden konferansta, “Dünyanın kararacağı günü nedeniyle başka etkilerin yaşanmasını beklemiyoruz. Bu uzay olayının Dünya üzerindeki tek etkisi 6-8 derece sıcaklık artışı olacak. Bundan en çok Kutup bölgesi etkilenecek. Kimsenin endişelenmesine gerek yok. Bu olay, Alaska sakinlerinin kışın yaşadığına benzeyecek” şeklinde konuştu.

HAVELSAN: Bilgisayarlarımız köle olmuş!