Spor Nadal'ı da devirirler

Nadal'ı da devirirler

Paylaş
Nadal'ı da devirirler

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı Rafael Nadal'ı 3-2 yenen Çek tenisçi Lukas Rosol büyük bir sürprize imza attı

Merkez kortta oynanan maçta, Wimbledon’ı iki kez kazanan Nadal, dünya klasmanında 100. sırada yer alan ve hiç şampiyonluğu bulunmayan 26 yaşındaki Çek rakibi Rosol karşısında ecel terleri döktüğü maçı 7-6, 6-4, 6-4, 2-6 ve 6-4’lük setlerle 3-2 kaybederek turnuvaya veda etti.

Çek tenisçiler karşısında 13 maçlık galibiyet serisi bulunan ve en son 2006 yılında Tomas Berdych’e yenilen Nadal, Wimbledon’da ilk kez mücadele eden Rosol karşısında beklemediği bir yenilgi aldı. Karşılıklı birer kez servis kırılan ilk sette iki tenisçi de dengeyi kendi lehine bozamadı ve tie-break uygulamasına gidildi.

Çekişmeli geçen tie-break’i 11-9 alan 26 yaşındaki Nadal, 62 dakikada süren seti de 7-6 kazandı. Çek tenisçi Rosol, ikinci sete güçlü rakibi Nadal’ın servisini kırarak başladı.

Servis kullandığı oyunu da alarak durumu 2-0 yapan Çek tenisçi, rakibinin set boyunca bir kez yakaladığı servis kırma şansını değerlendirmesine izin vermedi ve seti 6-4 kazanarak eşitliği sağladı.

NADAL 4. SETİ RAHAT KAZANDI

Kariyeri boyunca toplam 11 Grand Slam kazanan Nadal karşısında oldukça etkili bir oyun ortaya koyan Rosol, üçüncü oyununda servis kırdığı üçüncü seti de 6-4 alarak büyük avantaj yakaladı ve setlerde 2-1 öne geçti. Rosol ile ilk kez karşılaşan Nadal, 4. sette oyuna ağırlığını koydu. 6 ve 8. oyunlarda servis kıran İspanyol tenisçi, seti 6-2 kazanarak oyuna yeniden ortak oldu.

Son sete geçilmeden önce havanın kararması nedeniyle oyuna ara verildi ve Merkez Kortun çatısı kapatıldı. Yarım saatlik aranın ardından son sete çok iyi bir başlangıç yapan Rosol’a Nadal karşılık vermekte zorlandı.

Son iki yılda Murray’yi iki kez yarı finalde eleyen Nadal’ın bu yıl da İskoç raketle eşleşme olasılığı nedeniyle İngiliz seyircilerin desteğini arkasına alan Rosol, 7. oyunda İspanyol tenisçinin servisini kırdı. Servis kullandığı kendi oyunu da alan Çek raket, seti 6-4, 3 saat 18 dakika süren maçı da 3-2 kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

EN SON 2005'TE 2. TURDA ELENDİ

Kariyerinde 50 şampiyonluğu bulunan Rafael Nadal, Wimbledon’da 2005 yılında Gilles Muller’e 3-1 yenilerek ikinci turda elenmişti.

Sonraki iki yıl final oynayan Nadal, 2008 ve 2010 yıllarında kupayı kaldırırken, geçen yıl finalde Djokovic’e kaybetmişti. İspanyol tenisçi, 2009 yılında sakatlığı nedeniyle Wimbledon’a katılmamıştı.

Haberin Devamı