Dünya Müzede korsan performans

Müzede korsan performans

Paylaş
Müzede korsan performans

Çılgın sanatçı Deborah de Robertis, Courbet'nin kadın cinsel organını gösteren tablosunun önünde aynı pozu verdi. Eteğini indirip tablodaki pozu veren performans sanatçısı o anda müzeyi ziyaret edenleri şaşkına çevirdi

Fransa'nın ünlü müzesi Musee d’Orsay’da yer alan, Gustave Courbet imzalı çıplak kadın portresi ‘Dünyanın Merkezi’, ilginç bir şova konu oldu.

Haberin Devamı

Hürriyet'ten Arzu Çakır Morin'in haberine göre, Lüksemburglu çılgın sanatçı Deborah de Robertis, Courbet’nin kadın cinsel organını gösteren tablosunun önünde aynı pozu verince müzede ortalık karıştı. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen ve görüntüleri YouTube’a düşünce ortaya çıkan olayda, Courbet’in meşhur tablosu ‘Dünyanın Merkezi’ni canlandırmak isteyen genç sanatçı, üzerinde mini bir elbiseyle tablonun bulunduğu salona girdi.

TABLONUN ÖNÜNDE ETEĞİNİ İNDİRİP..

Bir anda tablonun önüne oturup eteğini kaldıran genç kadın, ‘Ave Maria’ ilahisi eşliğinde aynı pozu verdi. Olay yerinde gözaltına alınan Deborah de Robertis, çıkarıldığı savcılıkta tabloyu canlandırmak istediğini anlattı. Savcı, genç sanatçıyı uyarmakla yetinerek serbest bıraktı.

Haberin Devamı