Dr. Haydar Dümen Mutluluk santimde değil
HABERİ PAYLAŞ

Mutluluk santimde değil

Haberin Devamı

‘Cinsel organım ilişkiye girmek için yeterli mi?’, ‘Uzatmak için ne yapayım?’ gibi soruların ardı arkası kesilmiyor. Beyler, kurtulun artık şu boy takıntısından. Kadını mutlu etmenin cinsel organın boyuyla ilgisi yok. Unutmayın, önemli olan kalbi fethetmek.

BÖYLE SORU YOK!

2 aydır isteksizim 20 yaşındayım, 2 aydır mastürbasyon yapmıyor, ilişkiye giremiyorum. İsteksizim ve sertleşmiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, eskiden analarımız ekmek yapmak için hamur yoğurur, bir süre örterek mayalardı. Bir ağacı küçücük bir fidan olarak alır, toprağa diker, bakımını yapar, gübreleriz. Meyvelerini ağacına göre yıllar sonra alırız. Senin fide ağaç olmuş ama meyve verme dönemine gelmemiş. Bu da mı dert yani? Bugün için derdin eğitim, iş, geçim sorunu, eşinin, çocuklarının bakımı ve daha neler neler... Tümü sana bakıyor, sen ise ağacı unutmuş, bir dalına kafayı takmışsın. Sorun yok, beklemede kal.

KIZ ARKADAŞIM BENİ TERK ETTİ

24 yaşındayım, 4 aydır kız arkadaşım vardı ama beni terk etti. Sebebi de orgazm olmamasıymış. Bunda benim nasıl bir etkim var? Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, kız aradığını bulamamış ya da aklı başına gelmiş. “Bu yol yol değildir” demiş, sana şans dileyip veda etmiş. Tüm gençler bir tek konu üzerine odaklanıyorsunuz; o da kız arkadaşınızla cinsel ilişki. Bu doğru ve etik değildir. Cinsellik hayatın temeli, evliliğin ise rengidir. Her ikisinin içinde ruh orkestra şefi gibidir. Neyine yardım edeyim? Kız gitmişse güle güle dersin. Tabii ki onu tutsak edemezsin. Evlenmene 6 yıl var. Bu yıllarda arkadaşların olsun da yapacak başka işlerin yokmuş gibi kafana takıntı olmasın.

KOCAMDAN SOĞUDUM

25 yaşında kadınım, kocam 33 yaşında. 4 aylık evliyiz. Onun gençliğinde bir şişme kadını olduğunu öğrendim ve kocamdan soğudum. Şimdi bana dokunsun bile istemiyorum. Sizce haksız mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, gel el ele verelim, bu konuyu birlikte çözelim. Eşin 29 yaşındayken evlendin, bu masum beyefendiyi ne diye suçlayalım? Çok çapkın biri olup birini alıp ötekini mi bırakmalıydı? Birine aşık olup hayaliyle mi yatıp kalkmalıydı? Ya da ortalama 15 yıl mastürbasyona tutsak mı veya hayat kadınına abone mi olmalıydı? Biz yani ikimiz, karar verelim. Öneri benden, eylem senden. Hâlâ sorun varsa bile bu düzeni koruyalım, en azından bir yıl ona süre tanıyalım. Bu arada gerekirse profesyonel yardım alalım.

Riskim var mı?

21 yaşında bakire kızım. Adet döneminden bir gün sonra sevgilimle sürtünme yolu ile ilişkiye girdik. Vajinamın üzerine sperm bulaştı. Size hamile kalma riskim var mı?

CEVAP

Yok yavrum.

Eşimi aldatmak istemiyorum ama...

28 yaşında, 9 yıllık evli kadınım. Eşimle görücü usulü evlendik. 2 çocuğumuz var. Ben cinsellikten soğudum. Onu aldatmak istemiyorum. Ne yapmalıyım? CEVAP Değerli okurum, zor soru. Evliliklerin kimilerinde böyle oluyor. Biraz da bünye sorunu. Bilmem bana diyecek bir laf kalmadı gibi. Sadece riske girme.

2 haftadır isteksizim

20 yaşındayım. 4 yıldır haftada 4 kez mastürbasyon yapıyorum. 2 haftadır isteksizlik var. Neden böyle? Geç yatıyorum, çok sigara içiyorum. Acaba nedeni bu mu?

CEVAP

Değerli okurum, işte tedavi için reçeten.

1) Sigarayı hemen kes, hayat boyu rahat et.

2) Yatıp kalkma saatlerini, düzenini, ritmini koru.

3) 1-2 hafta perhize gir. Bırak organ da, ruhun da dinlensin. Enerjin kümelensin. Bu sorunlar da kendi kendini yensin.

Ya kızı tatmin edemezsem?

18 yaşındayım. Penisim 10 santim. Küçük olduğunu düşünüyorum. Kız arkadaşımı tatmin edemem diye korkuyorum. Boyutu normal mi?

CEVAP

Edersin çocuğum edersin. Kendini, cinselliğini, bu konuyla ilgili bilgileri öğren. Kız arkadaşının ve eşinin önce ruhunu fethet. Sonra hepsi arkadan gelir.

Utanıyorum

17 yaşındayım, ilişkiye girmedim. Arkadaşlar ilişkiye giriyor ama ben heyecandan giremiyor, utanıyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Vah vah vah, 17 yıl bu! Hadi be oradan! Bir 5 yıl daha büyü bakalım. Sonra karar veririz.

Karım mutsuz

27 yaşındayım, evli ve 1 çocuk babasıyım. Erken boşalıyorum. Eşimin cinsel mutluluğu yaşamadığını düşünüyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, tedavisi var. Ve seni tedavi edeceğiz. Bunun için doktorla birebir karşılaşman gerekecek. Çünkü ilaç verilecek.

Orgazm olamıyorum

24 yaşında kızım. Erkek arkadaşım benden 2 yaş büyük. Sürtünme yoluyla birlikte oluyorduk. Ben orgazm olamıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, şimdilik yapacağın bir şey yok. Sevgilini üzüp bıktırma. Yani cinsellikten soğutma. Romantik ve duygusal ilişkilerinize ağırlık verin.

Bağımlı oldum

17 yaşındayım. Mastürbasyon yapıyorum. Bu bağımlılık haline geldi. Nasıl düzeltebilirim? Bir de bana zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, zararın, kendi iradenle savaşta yengilgiyi kabul etmen. Azaltıver canım biraz. Yöntemi de kendin bul. Daha fazla ders çalış. Aklına geldiğinde kafandaki konuyu değiştir, harekete geç. Koş ya da ortamdan uzaklaş.

Uykuda boşalıyorum

17 yaşındayım. Bazı geceler uykuda boşalıyorum. Mastürbasyon yaparken de halsizlik hissediyorum. Bunun sebebi uykuda boşalmam olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, gece boşalmalarına fazla karışamayız. Mekanizma kendi düzenini kurmuş. Ama gündüz onu niye zorluyorsun? Tek formül: Çek ellerini onun üzerinden. Ve haftada 3’e karar kıl.

Hangisini yapayım?

21 yaşındayım. Haftada 4 kez mastürbasyon yapıyorum ama ilkinde tatmin olmuyorum. Hemen ikinciyi yapıyorum. “Mastürbasyon ilişkiye girmekten daha çok enerji harcatır” diyorlar. Sizce hangisini yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, haftada 3-4 mastürbasyon yap. Birinci mastürbasyonun kısa sürdüğünü sanıyorum. Bu seni erken boşalmaya hazırlar. Üst üste orgazmlar elbette yorucu olur. Tek formül her şeyin ortası.

Sapık olabilir miyim?

18 yaşındayım. Penisim hep ereksiyon halinde. Kadınların bacağını bile görsem boşalıyorum. Ben sapık mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sapık falan değilsin. Sen bir şey yapamıyorsan, ben ne yapabilirim?

Sperm geliyor

20 yaşındayım, sadece mastürbasyon yapıyorum. Sanal alemde kızlarla görüntülü sohbet ediyorum. Sperm geliyor ve engel olamıyorum. Acaba sorun mu var?

CEVAP

Değerli okurum, sperm falan değil. Gelen, sizlerin de bildiğiniz zevk suyu denilen kayganlaştırıcı sıvı. Hiçbir zararı yok. O meni değil. Meni olmayınca içinde sperm olmaz.

GÜNÜN SÖZÜ

Sevgili kendini aşığının aynasında görseydi, mutluluktan dünyayı altüst ederdi. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder