Dr. Haydar Dümen Mutluluğu ararken...
HABERİ PAYLAŞ

Mutluluğu ararken...

Haberin Devamı

Kadın ve erkek arasındaki çekim doğanın kuralı. Her şeyden önce sabırlı olmak, doğru zamanı beklemek gerekiyor. Cinsellik o zaman sizi ve sevdiğinizi mutlu eder, bulutların üzerine çıkarır. En iyisi ayaklarınız yere bassın ki huzurlu olun.

BÖYLE SORU YOK!

Kocamı nasıl kazanırım?

33 yaşında evli kadınım. 2 yıllık evliyim. Eşim benimle ilişkiye girmekten çok mastürbasyon yapıyor. Bu nedenle eşimden soğudum. Onu nasıl kazanabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, teknik hata yapıyorsun. Onun seni kazanması gerekir. Yaralı olan, yarı yolda kalan, uçayım derken kanadı kırılan, ilişkide de doyumsuz kalan ve çözüm, çare arayan sensin. Eşin kaç yaşında? İkinci evliliği mi yoksa ilk misin? Adamın düşmüş çukura. “Ver elini” desen, elini uzatmayacağına ben eminim. Yine de psikolojik destek alsa iyidir. “Almam” derse, hayat boyu organı eline mahkum ederse ne desen az. Çünkü bu saplantıya dönüşmüş bir maraz.

Sürekli hale gelir mi?

20 yaşındayım. Şimdiye kadar sadece bir kez cinsel ilişkiye girdim ve erken boşaldım. Bu sürekli hale gelir mi yoksa ilk sefere özel bir durum mu?

CEVAP

Değerli okurum, bu durum mastürbasyonun sana “Al işte” diye tuzağı ya da hediyesi. Yaşamımızın her bölümünde alışkanlıklar yer alır. Örneğin açlık, tokluk, uyku ve benzerleri gibi. Bu durumda objesiz yani karşı cinsten biriyle değil, kendi kendine gelin güvey olunca alışkanlık sisteme atar bir kanca. Tedavi zamana, ortama ve denemeye bağlıdır. Bu ortam ise evlilik koşullarında oluşur. Yorma kendini, at içinden derdini. Evlilik koşulları oluşunca çok şey tedavi edilir.

Karımdan kaçmak istiyorum

44 yaşındayım, 15 yıllık evliyim. Karımla anlaşarak evlendik ama şimdi ona tahammülüm yok. Bana sarılmasına, dokunmasına dayanamıyorum. O sırada kaçmak istiyorum. Boşanmak da istemiyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, bu yaş erkeklerin çoğu zaman pusulayı şaşırdıkları dönemdir. Kişinin içi fokur fokur kaynar, gözler bir yanda, organ öteki yanda durmadan oynar. Erkeğin genetiği, kadının değişen eti ve teni birbirine ters düşer. Kadın, bahar çiçekleri gibiyken yerini meyve ağacı alır. Yer misin değerli okurum? “Yemem” diyorsan sen bilirsin. Çünkü at atamazsın, sat satamazsın, kaç kaçamazsın. Peki ne yaparsın? Onu bilemem. Bildiğimi de dile getiremem. Çünkü bu kararlar kişiye özgüdür, ben uzaktan devreye giremem.

Aklım hep erkeklerde

20 yaşında, güzel kızım. Erkeklerle ilgili çeşitli fanteziler kuruyor, gerçekte cinselliği yaşamak istemiyorum. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, çok gençsin. Henüz cinsellik için çok erken. Fantezilere devam ama hayallere fren. İsteklerine bir süre daha diren, diren yavrum, diren.

3 benim için yeterli

20 yaşındayım. Arkadaşım gecede en az 5 kere mastürbasyon yaptığını söyledi. “Zaman olsa 15 yaparım” dedi. Ben en fazla 3 yapabiliyorum. Acaba sorun kimde?

CEVAP

Değerli okurum, sorun arkadaşında. 3 çok. Üstelik arkadaşından sana ne! Gece 3 defa kalkıp yemek yiyorsa, sen de mi yapacaksın? Sen onu bırak, kendine bak. Gecede 3’ü haftada 3’e indir. Doğru yola gir. Uzun ve sağlıklı cinsel yaşamın keyfini sür.

Birlikteliğim olmadı

31 yaşındayım. Şimdiye kadar hiçbir kızla cinsel ve duygusal birlikteliğim olmadı. Evlenmeden önce geneleve mi gideyim?

CEVAP

Değerli okurum, geneleve gitmen gerekmez. Gidersen başarılı olamayacaksın, ters tepecek. Bugüne kadar beklemen aleyhine işlemiş bir mekanizma. Sanıyorum evlendiğinde sorunlar yaşayacaksın. Ama o sorunların üstesinden geliriz. Bana sorarsan daha fazla geç kalma. Hayat saatinin çarkı dönüyor.

Zararı var mı?

17 yaşındayım. Haftada 5-6 kere mastürbasyon yapıyorum. Zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, haftada 3-4’e indiriver.

Rüyasında görüyormuş

19 yaşındayım. Erkek arkadaşım hep rüyasında hep seviştiğimizi görüyormuş. Acaba neden böyle?

CEVAP

Değerli okurum, aç tavuk kendini arpa ambarında görürmüş. Sevgilin seni özlüyor, seviyor. Ama bu sevgiler tehlikeli, dikkat!

Eşimle birlikte olamadık

10 aylık evli kadınım ve eşimle 4 sene arkadaşlığımız oldu. Birbirimize alışkın olmamıza rağmen daha cinsel birleşme yapamadık. Ne olur bizi yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, adı vajinismus. Tedavisi var, zaman tüketip evliliğiniz yıpratmayın.

Sertleşmiyor

54 yaşındayım ve sertleşme sorunu yaşıyorum. Doktorum damar yırtılması olduğunu söyledi. Acaba tedavisi var mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, doktorun söylediği doğru. Ama bunun için penis damarlarının ölçülmesi gerekir. Bunun da adı renkli penil dopleridir. Teşhis öyleyse onun kesin tedavisi var ve hayat boyu da sürer. Önce teşhisi tam koyalım. Gerisine bakarız.

Niye hiç kan gelmedi?

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla 1 yıl boyunca ilişkiye girdim. Ama benden hiç kan gelmedi. Sizce bu normal mi?

CEVAP

Sevgili okurum, evet normaldir. Esnekmiş, ne yapalım?

Erken boşalıyorum

17 yaşındayım, erken boşalıyorum. Girdiğim her ilişkiden boş dönüyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, çok erkekte var. Düzelecek. Tedavi ediyoruz. Ama bu yaşta değil. Evlilik koşulları olduğu zaman tedavisi söz konusu, sinirini bozma.

Vajinal orgazm olamıyorum

29 yaşında, 2 yıllık evli kadınım. Vajinal orgazm olamıyorum. Neden olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, vajinal orgazm pek çok kadının sorunu. Vajina dokusunun özelliğinden ve kadının yetişme koşullarından kaynaklanıyor. Bu konuda yapılacak bir şey yok. Ama usta bir eş, seni keşfetmeyi başarırsa vajinal orgazma atlama yapabilirsin.

Neden sertleşme sona eriyor?

18 yaşındayım. Mastürbasyon yaparken sorun olmamasına rağmen ne zaman ilişkiye girsem sertleşme bitiyor. Kimse durumdan memnun değil. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonu azaltacaksın. Konsantrasyonu kadına yoğunlaştıracaksın. Alışacaksın bu yollarda yürümeye.

Acaba hamile kalır mı?

19 yaşındayım, sevgilim de 20 yaşında. Üzerimizde bir şey yokken seviştik. Bu sırada ben onun vajinasına boşaldım. Acaba kız arkadaşım hamile kalır mı?

CEVAP

Kalmaz değerli okurum.

GÜNÜN SÖZÜ

İhanetler patlamayan bombalar bile yüreklerde potansiyel bir kuşku olarak kalır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder