Erdoğan Arıpınar Mutlu iki olay
HABERİ PAYLAŞ

IOC’nin (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) Başkanı Dr. Jacques’un fikri idi, Gençlik Olimpiyatları. Bunda hedef; 2011’de Trabzon’da yapacağımız EYOF diye adlandırılan, yaz ve kış olarak planlanan Avrupa Gençlik Olimpik Festivali’nin Avrupa’nın dışına, dünyaya taşımaktı. Bu oyunlarda 15 yaş altındaki gençler yarışacaklar. Kız-erkek karma takımlara bile izin veriliyor. İlki gençlik yaz olimpiyatı olarak 2010 Ağustos’ta Singapur’da yapılacak. Peki bayanlar futbolda Avrupa’yı bu olimpiyatta kim temsil edecek? POSTA yazdı diğerleri pas geçti. U15 Türkiye Kız Milli Futbol Takımı! Buna sevinilmez de neye sevinilir? Orada alacakları sonuçlardan çok öte; tüm dünya bu oyunları izleyecek, geleceğin olimpiyat yıldızları oradan çıkacak.

Haberin Devamı

Bizim oraya gidecek başka dallarda da takımlarımız ve çocuklarımız var. Amma Avrupa’yı futbolda bir Türk kız takımının temsili çok önemli. Başarılar. İkinci mutlu olay; ülkemizde başta İş Bankası’nın sonra Ziraat Bankası’nın destekleri ile hızla gelişen satranç konusunda. Satranç Federasyonu 2010 yılında satranca da hamle yapmak için güzel bir hedef seçmiş. Türkiye’deki 81 bölgeye hitap eden üç ayaklı bir atılım.

2010’da lisanslı satrançcı sayısını 9 binin üzerine çıkartacak, her bölgeye 1 otomobil hediye edilecek, ayrıca sıralamaya girenlere de ödüller verilecek ve lisans ücretlerinin yüzde 10’u da il müdürlüğü bütçelerine katkı olarak bırakılacak. Türkiye’de halen lisanslı satrançcı sayısı verilere göre; 140 bin. Bu planlama ile gelecek yıllarda bu miktar ikiye hatta üçe katlanacak. Başarılar.

* ÖNEMLİ NOT: Bu atılım hakkında daha çok bilgi almak için 2006’da elimden en başarılı yönetici ödülünü alan Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı’yı aradım. Bana dönmedi. Belki kontörü bitmiştir (!)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder