Beden Sağlığı Mutlu evliliğe sağlıklı bir adım atmak için 'cinsel check-up'

Mutlu evliliğe sağlıklı bir adım atmak için 'cinsel check-up'

Paylaş
Mutlu evliliğe sağlıklı bir adım atmak için 'cinsel check-up'

Sağlıklı bir cinsel yaşam, ilişkilerin huzur içinde yürümesi için şart. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Ayşe Duman, genç kızların evlilik öncesinde cinsel check-up'tan geçmeleri konusunda önemli bilgiler verdi

"Cinsellik her iki cins için çekim alanı oluşturan, çifti birbirine ihtiyaçlı kılan alanken bazen de çiftin birbirinden uzaklaşmasına soğumasına hatta ayrılmasına neden olabilmektedir" diyen Op.Dr. Ayşe Duman "Boşanmaların yüzde 60-yüzde 65'i cinsel kimlik ve cinsellikteki sorunlardan kaynaklanıyor. Bu da bize ‘Nikahtaki Keramet’in cinsel yaşam olabileceğini düşündürüyor. Var oluşta neslin devamlılığı programının yansıması olan cinsellik, birçok duygu ve şartlanmışlıklarla aile hayatının sonu olabiliyor. Hal böyle olunca evlilik öncesi 'cinsel check-up'un sağlıklı bir başlangıç için önemli hale geliyor" açıklamasında bulundu.


CİNSEL RAHATLAMA ÇOK ÖNEMLİ


Op.Dr. Ayşe Duman sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm dünyada ve özellikle toplumumuzda çokça var olan yalan yanlış bilgiler, çocuk aklının oluşturduğu olumsuz zihinsel kurgular,kaygılar evlilik öncesi fark edilmeli ve yeniden yapılandırılmalı. Zira toplumsal şartlanmalarla veya çocuk aklıyla oluşan bilgilerle yönetilen bedenle başlayan evlilik ve cinsellik, birlikteliği olumsuz etkiler ve sorunlu hale getirir. İşin ilginci cinsel alanda rahatlayamayan, kendini ifade edemeyen zihin beden incir kabuğunu doldurmayan nedenlerle kavgaya girişir. Tüm bunları göz önüne alarak 'evlilik öncesi cinsel check-up'a mutlaka başvurulmalı."


NE ZAMAN CİNSEL CHECK-UP'A BAŞVURULMALI?


İşte Op.Dr. Ayşe Duman'dan genç kızlara tavsiyeler:

- Gözlerini kapa, evliliği ve cinsel hayatını hayal et.

- Bedeninde gerilme,sıkışma, korku, kaygı hissediyorsan,

- Evlilik içinde kendini ezilmiş, korunmaya muhtaç aciz, değersiz hissediyorsan,

- Evlilik sorumluluğu ağır bir işmiş gibi geliyor ve kaçmak için bahaneler buluyorsan,

- Kendimi korumalıyım, erkekler güvenilmez,beni kullanır kullanır atar gibi bilgi kalıpların varsa,

- Kadın bedeninin fizyolojik davranışları seni mutsuz ediyorsa (adet görme, cinsel hayat, gebelik, emzirme vb.)

- Sağlığın ve mutluluğun için fabrika ayarlarına dönmeye karar vermeli ve destek almalısın.

Haberin Devamı