Dünya Musul'dakiler serbest

Musul'dakiler serbest

Paylaş
Musul'dakiler serbest

Irak'ın Musul kentinde dün terör örgütü IŞİD tarafından Türk Konsolosluğu'na yapılan baskınla kaçırılan Başkonsolos ve özel harekatçılar dahil 49 Türk'ün serbest bırakıldığı ve akşam saatlerinde Türkiye'ye getirilmelerinin beklendiği belirtiliyor. Şoförler de aynı anda serbest bırakıldı

IŞİD'in Musul Konsolosluğumuzu basıp rehin aldığı Türkiye vatandaşlarını yeni atanan Musul Valisi teslim aldı. IŞİD'in valilik binasında tuttuğu rehineler valilik konağına götürülecek. Diplomatlarımız ve ailelerinin akşam saatlerinde Türkiye'ye getirilmesi bekleniyor.
Yenişafak gazetesinden Çetiner Çetin'in haberine göre IŞİD'in Musul Başkonsolosluğumuzu basarak kaçırdığı Türk diplomatla ve aileleri bugün Musul Valiliğine teslim edildi. Musul'da geçici bir yönetim kurduğunu ilan eden IŞİD, dün kente yeni bir vali atamıştı. IŞİD'in atadığı Vali Haşim el Cemmaz, başkonsolosumuz Öztürk Yılmaz dahil tüm rehineleri teslim aldı.
Dünden beri Valilik binasında tutulan 49 rehine valilik konağına alınacak. Burada yeni atanan vali tarafından misafir edilecek olan diplomatlarımız ve ailelerinin gün içinde Türkiye'ye getirilmesi bekleniyor.

Konsolosluk çalışanlarından sonra şoförlerle ilgili de açıklama geldi
TIR Şoförleri Derneği Başkanı Çetin Ünlü tarafından yapılan açıklamada IŞİD tarafından rehin alınan 30 Türk TIR şoförünün serbest bırakıldığı belirtildi.

Yenişafak - Vatan

Haberin Devamı