Dünya 'Musul işgali komplo'

'Musul işgali komplo'

Paylaş
'Musul işgali komplo'

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Ninova vilayetinin merkezi Musul'u ele geçirmesini, "komplo" olarak nitelendirdi

Maliki, yaptığı açıklamada, "Musul’da olanlar, elimize ulaşan istihbarata göre bir komplodan ibaret. Komplonun içine girmek istemiyoruz ancak güvenliği sağlama yollarını arıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Vatan topraklarının savunması için gönüllülerden oluşan bir birlik kurulacağını ve ordu teşkilatının yeniden yapılandırılacağını söyleyen Maliki, sözünü ifade ettiği "komplo"nun içeriğine ilişkin ise bilgi vermedi.

''ASKERİ BİRLİKLER YENİDEN YAPILANDIRILMALI''

Öte yandan Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı İskender Vetut, Maliki’ye, Ninova, Selahaddin ve Diyala’dan çekilen askeri birlikleri yeniden yapılandırması çağrısında bulundu. Vetut, parlamento binasında düzenlediği basın toplantısında, emniyet birimlerinden, silahlı "tekfirci" gruplarla cesurca mücadele etmesini, kararlı olmasını ve direnmesini istedi.

Komite üyesi Hakim Ed-Dahili de aşiret mensuplarıyla işbirliği içinde "Musul’un temizlenmesi" için acilen özel askeri bir kuvvet oluşturulması gerektiğini belirterek, Ninova sakinlerini, teröre karşı koymaya ve silahlı kuvvetlerin yanında yer almaya çağırdı. Dahili ayrıca terörle mücadele amacıyla Irak’ın tüm illerinde "gönüllülük kapısı"nın açılması ve bu amaçla gönüllüleri karşılayacak "irtibat bürolarının" oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

AA