Gündem Muş'taki gösterilerde kan aktı: 2 ölü

Muş'taki gösterilerde kan aktı: 2 ölü

Paylaş
Muş'taki gösterilerde kan aktı: 2 ölü

Muş Bulanık' ta çıkan olaylarda esnaf göstericilere ateş açtı, 2 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı

Anayasa Mahkemesi kararı ile DTP'nin kapatılmasını protesto eden yaklaşık bin 500 kişi, Muş'un Bulanık ilçesini savaş alanına çevirdi. İlçe merkezindeki Şehit Üsteğmen Suat İsakoğlu Caddesi üzerinde manifaturacılık yapan T. B., iddiaya göre kepenkleri açık olan işyerini ve otomobilini tahrip ettikten sonra yakmak isteyen göstericilerin üzerine silahla ateş açtı. İddiaya göre, kalaşnikofla açılan ateş sonucu, K. A. ve henüz ismi belirlenemeyen bir kişi kaldırıldığı hastanede öldü. Ateş eden esnafa, bazı göstericiler tarafından silah çekildiği ancak araya girenler tarafından ateş açılmasının engellendiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Olaylar sırasında yaralanan 7 kişiden ikisi Muş Devlet Hastanesine ambulansla nakledildi. Bulanık Devlet Hatanesinde de yaralılar bulunuyor.

Çatışmaların yer yer devam ettiği Bulanık ilçesine çevre il ve ilçelerden takviye kuvvet gönderildi. Ateş açan esnafın dükkanının kalabalık tarafından yakıldığı bildiriliyor. T.B. güvenlik kuvvetlerince gözaltına alındı.

Kentte gerginliğin sürdüğü, itfaiye ve polis ekiplerinin büyük zorluk çektiği belirtiliyor.

NTV'ye konuşan Muş Belediye Başkanı, aşiret ağırlıklı olan bölgede herkesin dostunu düşmanını tanıdığını, olayın hemen terör olarak yorumlanmaması gerektiğini, aşiret çatışması da olabileceğini söyledi.

OLAYLAR NASIL BAŞLADI?

Bulanık’ın Aslanpaşa Caddesi'nde kapatılan DTP’nin ilçe binası önünde basın açıklaması nedeniyle bazı esnaflar işyerlerini açmadı. Bugün saat 11.00 sıralarında yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı toplantı başlamadan bazı gruplar, açık olan işyerlerine saldırdı. Çevrede önlem alan polis, göstericilere engel olmak için tazyikli su ve gözyaşartıcı bomba kullandı.

Atılan taşlarla açık olan bankaların ve işyerlerinin camları kırıldı. Bu sırada esnafın açtığı ateş sonrası 2 kişi öldü. Göstericilerden 150 kişilik grupla polis arasında çıkan çatışmada çok sayıda gösterici yaralandı. Olaylar sırasında Ak Parti binası da taşlanırken, bir grup gösterici de bir dershaneye girerek, hasar verdi.

Haberin Devamı