Dünya Mursi hapiste, Mübarek serbest!

Mursi hapiste, Mübarek serbest!

Paylaş
Mursi hapiste, Mübarek serbest!

Şu an bir kanlı iç savaşın eşiğinde olan Mısır'da, 2011'deki Arap Baharı isyanında devrilen eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in tahliyesine karar verildi... Yani yeni devrilen Mursi'nin hapiste, Mübarek'in ise serbest olduğu bir döneme giriyoruz

Geçen yıl düzenlenen seçimde Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi’nin askeri darbeyle devrilerek gözaltına alındığı Mısır’da yargı, tartışılacak bir karara daha imza attı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer10811","10811","201308","10811-1.jpg");

Mısır mahkemesi, 11 Şubat’ta 2011’de görevinden ayrılmak zorunda kalan devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in tahliye edilmesine karar verdi.

Mısırlı yetkililer, Mübarek'in tutuklu bulunması için yasal zemin kalmadığı için bugün içinde ya da yarın serbest bırakılacağını belirtti.

85 yaşındaki Mübarek, koltuğunu kaybettiği 2011 yılındaki isyanda, çok sayıda protestocunun ölümüne neden olan sert müdahalelerin emrini vermekle suçlanıyordu.


Mübarek yargılanırken, bir kafes içine koyulmuş hasta yatağıyla birlikte mahkeme salonuna getirilmişti

30 YILIN ARDINDAN GELEN İSTİFA

85 yaşındaki Hüsnü Mübarek, 30 yıldan uzun bir süre yürüttüğü Mısır Cumhurbaşkanlığı görevinden, 2011 yılında Tunus'ta başlayan Arap dünyası protestolarının, 25 Ocak 2011'de Mısır'da da başlaması üzerine ayrılmak zorunda kalmıştı.

MÜEBBET ALMIŞTI


Mübarek, 10 Şubat 2011'de yetkilerinin çoğunu yardımcısı Ömer Süleyman'a devretti, 11 Şubat 2011'de ise görevini orduya ve anayasa mahkemesine devrederek istifa etti. İstifa ettikten kısa bir süre sonra tutuklandı ve yargılanmaya başlandı. Mısır’da gösterilerin merkezi olan Tahrir Meydanı’ndaki ölümlerden sorumlu tutulan Mübarek, 2 Harizan 2012 günü yardımcısı ile birlikte ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı; oğulları ile yargılanan birkaç kişi ise beraat etti. Mübarek, aldığı cezanın ardından depresyona girmişti.

Haberin Devamı