Cumartesi Postası Murat Boz: Ruh ikizimi buldum

Murat Boz: Ruh ikizimi buldum

Paylaş
Murat Boz: Ruh ikizimi buldum

Kalbi yüzüne yansımış, başarılı, her zaman halkla iç içe, öğrencilik yıllarından bu yana yaptığı işin hakkını vermek için çabalayan, bir o kadar da duygusal. Murat Boz tabii ki… Onu biraz daha tanımaya, o güzel kalbini derinden görmeye ne dersiniz?

RÖPORTAJ: NAZENİN TOKUŞOĞLU

Milyonların hayran olduğu, başarılarıyla, güleryüzüyle bulunduğu noktaya hak ederek gelmiş ve her zaman “Önce insan olmak lazım” demeyi bilmiş biri Murat Boz. Meslekte tanıdığım en iyi insanlardan biri o. Özel röportaj vermeyi sevmediği halde beni kırmaması da bunun göstergesi değil mi? Yolun her zaman açık olsun…





■ Polemiklerle gündeme gelen biri değilsin ama son filmin Dönerse Senindir’deki bir sahne yüzünden hemşireler ayaklandı. Şimdi nasıl aranız?

Hemşirelerle ilgili sahne filmde on saniye ya var ya yok. Sağlık sektörüne, özellikle de hemşirelere saygım sonsuz. Ama film prodüksiyon şirketine ait ve benim sahne çıkarma gibi bir yetkim yok. Sadece fikrimi söyleyebilirim. Göz önünde olan ben olduğum için de tepki bana geldi. Çok üzüldüm ama geçti.

■ Karşılaştığınızda tepki veren oldu mu?

Yüz yüze hiç olmadı ama o dönem “Allahım ne olur hastanelik bir durum olmasın” diye dua ettim. Tatlıya bağlandı, bunu da atlattık.

■ ‘Oyuncu’ Murat Boz olma yolunda ilerliyorsun…

Güzel dönüşler alıyorum ama asla oyuncuyum diyemem. Her şeyden önce ben şarkıcılığa aşığım. Beyaz perdede olmak hoş. Oyunculuk acayip bir şey, zehir bir girdi mi kana… Ama her zaman önce müzik.

■ Filmin adı Dönerse Senindir. Gerçek hayatta var olan bir klişe. Zordur ama mantıklıdır. Gerçekten öyle midir?

Kişiden kişiye, ilişkiden ilişkiye değişir. Bazen dönerse senindir, bazen hiç dönmese daha iyidir. Bu tarz kırılma noktaları gerçek hayatta var. Filmlerin güzelliği de burada bence. İnsanlar filmlerde hayatlarından bir şeyler görüyor olmalı. Neticede sadece isimler ve meslekler değişiyor, yaşananlar hep aynı.

■ Çıkar ilişkileri günümüzde çok arttı. Nerede o anneannelerimiz dönemindeki ilişkiler, maddiyattan, güçten bağımsız yaşayan…

Orası öyle ama tercihlere de saygı duymak gerekiyor günümüzde. Yasemin Allen’ın oynadığı Selin karakteri, kariyeri için Mehmet’i terkediyor. Çünkü önceliği bu. Gelecekte kendini görmek istediği yerle, ilişkide olduğu adam uyuşmuyor. Ben onu anlıyorum. Zaten olay ne biliyor musun? Hep derler ya ruh ikizi diye… O öyle kolay bulunan bir şey değil. Onlar da ruh ikizi değildi ve o yüzden bitti ama bu onu kötü biri yapmaz.




■ Sence herkesin ruh ikizi var mıdır?

Vardır bence.

■ Sen bulduğuna inanıyor musun?

İnanıyorum tabii ki… Bulduğunda anlıyorsun.

BİZİ UMUT KURTARACAK

■ Öğretmen annenin yetiştirdiği çocukların hayata bir adım önde başladığına inanırım. Mesela sen…

Annem öğretmendi, babam da işçiydi, emekçiydi. Emeğin kutsallığını görerek büyüdüm. Bizi büyütmek için ne kadar çabaladıklarını biliyorum. Benim için bir avantaj da Anadolu’nun küçük bir şehrinde büyümek oldu. Ereğli çok özel bir yerdir.

■ Küçük bir çocukken mi verdin mesleki kararını?

Annemin karakterimde olduğu kadar kariyerimde de katkısı oldu. Şahane akordeon çalardı. Sanatsal bir iş yapmamı çok isterdi. Babam futbolcu olmamı istiyordu. Erdemirspor vardı bizim orada, iyilerdi ama annemin istediği yolda ilerledim.

ŞÖHRET BİR GÜN BİTECEK

■ Çok ünlü tanıdım ama senin kadar mütevazısını görmedim. Nasıl oluyor bu?

Çok teşekkür ederim. Bizim işin diğerleriyle ortak noktası, bir yerlere gelmek istiyorsan işini iyi yapma zorunluluğu. Diğerlerinden ayrılan tarafıysa, izleniyor olması. İnsanlar benim karakterimi ve renkli kişiliğimi gördü. Şöhret bir gün bitecek.

O yüzden yatırımı insanlığa yapıyorum. “Beşer şaşar” derler ya, şöhret kimine ağır geliyor, hatalar yapıyorlar. Ben de zorlanıyorum. Dışarıdan göründüğü gibi değil bu iş. Hiç alakan olmadığı bir tartışmanın içinde bulabiliyorsun kendini.

■ Son dönemlerde yaşananlar insanların psikolojisini bozdu. Zor zamanlar geçiriyoruz. Sence bizi ne kurtarır?

Kesinlikle umut. Her ne olursa olsun olaya iyi tarafından bakarım. Biliyorum çok zor ama bu ülke bizim. Hep birlikte ya varolacağız ya varolacağız.

ASLI'YI TANIDIKÇA DAHA ÇOK SEVİYORUM

■ Bir ilişkinin ‘olmazsa olmazı’ nedir?

Dürüstlük. Sevgi, aşk bunlar zaten olduğu için ilişki başlamıştır ama devamında dürüstlük gelir.





■ İlişkinin ‘asla olmazı’ nedir?

Yalan tabii ki. Hayatta da duygularda da yalan olmamalı. Bittiyse “bitti” denmeli, kırmadan, kıvırmadan.

■ Birini tanıdıkça mı aşık olursun yoksa ilk görüşte aşk mı olur seninki?

İlk görüşte aşka inanırım ama tanıdıkça gördüklerim beni ona daha da aşkla bağlar. Tanıdıkça başka tarafını seversin. Zekasını, sohbetini, kalbini… İnsan olmak ayrıntılarda yatar ve bu ipucu verir. Aslı’yla olan ilişkimde çok oluyor bu. Yaptıklarıyla beni kendine daha çok bağlıyor.

KENDİMİ YAKIŞIKLI BİLE BULMUYORUM

■ Ki yakıştırması yapılmadı. Ne dersin?

İtiraf etmek gerekirse ilk klibimde bu imaj oldu. Kemer falan çıkardım, üstümde bir atlet… Ama aynanın karşısına geçip “Murat ne seksi adamsın” demiyorum. Aksine kendimi yakışıklı da bulmam. Klişe gelecek ama bence güzellik göreceli bir kavram. Tabii işim gereği kendime bakıyorum. Boyum da uzun, idare ediyoruz.

■ İlk gördüğümde “Aaa ne kadar uzunmuş” dedim.

Bunu o kadar çok söyleyen oluyor ki! Zorlasam oyun kurucu olurmuşum. 1.86 boyum var. Sanırım televizyonla ilgili bir durum bu.

■ Sana bir şekilde ulaşanlar en çok ne istiyor?

Elenen yarışmacılar destek istiyor, gençler fotoğraf çektirmek... Büyüklerle iyi anlaşılırım. 2006’da ilk single’ı çıkardım, 2011’de O Ses başladı. Bir gün yurt dışına konsere gidiyorum, birisi “Murat” dedi. Yaşlı bir çift, nasıl tatlılar. Onlar müziğimi bilmez ama beni sevmişler. Öpe öpe bitiremediler. Çok mutlu olmuştum o gün. ;

■ O Ses faktörü...

Acun hip hop dinler, benim müziği sevmez ama muhtemelen tanıyanlar önerdi. Bir yerde karşılaştık. “Jüri olarak seni düşünüyorum, ne dersin?” dedi. Şaşırdım ama “Tamam” dedim. Sonra bir gün aradı ve “Kanal seni istemiyor ama bence iyi olursun” dedi. O zaman “Sen ekibin sakini ol” demişti, tabii gerçekleri bilmediği için. O yarışmada kişisel bir alanımız var, güzelliği orada.

Bizleri ulaşılmaz zannedenler insan olduğumuzu görüyor. Bir ses için yerlerde sürünüyoruz. Bir de herkes iyi insan. Ebru, şimdi Sibel, Hadise kaç yıllık dostum. Gökhan içinde bir çocuk saklıyor. Hakan da çok altın kalpli. Akıl soranlar var dedim ya… Ben de aklınıza gelecek her şeyi Acun’a sorarım. Derinliği olan, gerçekten temiz kalpli biri. Sözleşme bile imzalamıyorum, o derece... “Bu yıl para veremiyorum” dese, “Tamam” derim.

HER ŞEY AN MESELESİ HAYATTA

■ Ailen ünlü olmana nasıl yaklaşıyor?

Annem hiç “Oğlum Murat Boz” psikolojisine girmedi. Akrabalarım çok görmüş geçirmiş insanlar ve hepsini çok seviyorum. Kuzenler grubumuz var, her ay toplanırız. Aile önemli.

Ali Boz (Murat’ın ağabeyi ve menajeri): Türkiye’nin en popüler adamlarından biri ama bizim için bir şey değişmedi. O kendi olmaktan hiç vazgeçmedi. Murat hep iş odaklıdır. Hangi okula girdiyse birincilikle bitirdi. Tarkan’ın vokalisti olduğu dönemden bugüne hep daha iyiyi yapmak için uğraştı.

■ Shakira’nın da vokalistiymişsin…

2003 yılıydı. Çok gurur verici bir durumdu benim için. Bana diyorsun da asıl ondaki tevazuyu ki

■ 36 yaşında Türkiye’de gelinebilecek en iyi yere geldin. Dünya çapında hayallerin var mı?

Hayatın insanın karşısına neler çıkaracağını bilemeyiz. Türkiye’de mutluyum ama bir anlık bir gelişme beni bambaşka yerlere götürebilir. Her şey an meselesi hayatta, buna çok inanırım.

Milyonların hayran olduğu, başarılarıyla, güleryüzüyle bulunduğu noktaya hak ederek gelmiş ve her zaman “Önce insan olmak lazım” demeyi bilmiş biri Murat Boz. Meslekte tanıdığım en iyi insanlardan biri o. Özel röportaj vermeyi sevmediği halde beni kırmaması da bunun göstergesi değil mi? Yolun her zaman açık olsun…

Haberin Devamı