Gündem Mumya gibi bekledi

Mumya gibi bekledi

Paylaş
Mumya gibi bekledi

Çanakkale'de araçta feci şekilde yanan genç, tedavi için geldiği İstanbul'da hastaneye alınmayınca...

Çanakkale'de LPG'li aracını park eden 19 yaşındaki Burak Adıyaman, çakmağı çakınca araç içinde sızıntıdan dolayı biriken gaz bomba gibi patladı. Bir anda aracın koltukları ve üzerindeki tişört yanan Adıyaman ve arkadaşı Muhammet Gökhan Abalı yaralandı.

Çanakkale'deki tedavisinin ardından ailesi tarafından Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen Adıyaman, hastaneye kabul edilmedi. Hastane bahçesinde bekleyen Adıyaman, basın mensuplarının yardımıyla İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Haberin Devamı

Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde Kocabaş Çayı kenarında Çarşamba akşamı 34 ELY 13 plakalı Skoda marka aracını park eden Burak Adıyaman, yanındaki arkadaşı Muhammet Gökhan Abalı ile aracın içinde sohbet etmeye başladı. Bu sırada LPG'li aracın tankından sızan gaz aracın içine doldu. Gaz sıkıntısının farkına varmayan gençlerden Adıyaman, sigarasını yakmak için çakmağı çakınca 2 arkadaş neye uğradıklarını şaşırdı.

KAPILAR AÇILMADI, CAMLARI KIRDILAR

Aracın içinde alev alan gazın koltukları tutuşturması ile çeşitli yerleri yanan iki arkadaş, kapıların açılmaması nedeniyle ön camı kırarak dışarıya çıkmayı denedi. Başarılı olamayınca kapıları zorlamaya devam eden 2 arkadaş araçtan güçlükle çıktılar. Aracın içindeki gençlerden Abalı, parmaklarından hafif şekilde, Burak Adıyaman ise yüz ve kollarından yaralandı.

Çevredeki vatandaşlar tarafından Biga Devlet Hastanesi'ne kaldırılan gençler ilk tedavilerinin ardından Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Burak Adıyaman'ın yüzü ve ellerinin yüzde 20'sinde 2'inci derece yanık oluştuğu belirtildi. Ailesi hastanede yanık ünitesinin bulunmaması üzerine İstanbul'daki hastanelerle temasa geçti.

'HASTANE MÜSAİT' DEMİŞLER

Bağcılar Devlet Hastanesi'nde Metin Doymuş adlı kişiyle temasa geçtiler. İddiaya göre bu kişinin 'Hastane müsait. Hastanızı hemen getirin' sözü üzerine aile Adıyaman'ı ambulansla önceki gün saat 15.30'da yola çıkardı. Saat 19.30 sıralarında Adıyaman, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Yanık yerlerine krem sürülen ve sarılan Adıyaman'a 'Hastanede yer yok. Siz her gün gelip pansumanınızı yaptıracaksınız' denildi. Bu söz karşısında şok geçiren genç adam hastane yetkililerinin fikrini değiştirme olasılığını göz önüne alarak bahçedeki banklarda oturup kötü kaderinin değişmesini beklemeye başladı.

Ancak kendisini mutlu edecek haber bir türlü gelmeyince Adıyaman çektiği acılarla hastane içinde elleri ve suratı sargılar içinde dolaşmaya başladı.

Çektiği acıların yürürken hafiflediğini söyleyen Adıyaman'ın yakınları son çare olarak medya kuruluşlarını aradı. Hastaneye gelen basın mensupları görüntü almaya başlayınca hastanenin güvenlik görevlileriyle aralarında tartışma yaşandı. Telefonla temasa geçen gazeteciler İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yer olduğu bilgisine ulaştı. Yaklaşık 30 dakika süren telefon trafiğinin ardından genç adam bir yakınlarının aracıyla İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Sargıları değiştirilen ve gerekli müdahaleler yapılan Adıyaman'ın tedavisine yatarak devam ediliyor.

Haberin Devamı

YA GAZETECİLER OLMASAYDI?...

Büyük bir sağlık skandalından medya mensuplarının sayesinde dönüldüğünü belirten Burak Adıyaman'ın yakınları 'Bu yanma olayı olduktan sonra Burak Adıyaman Çanakkale Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yanık merkezi olmadığı için İstanbul'daki hastanelerle temasa geçtik. Çanakkale'deki doktorumuz, hastane ayarlamadan ayrılmamamızı, yoksa mağdur olacağımızı söylemişti. Biz de kendisine Bağcılar Devlet Hastanesi'nde yer ayarladığımızı ve bize beklediklerini söyledik. O da hastaneye sevkimizi yazdı. Hastamızın eski sağlığına kavuşacağı günlerin hayalini kurduk. Ancak hastaneye gelince pansuman yapılıp, yer olmadığı gerekçesiyle evimize gönderildik. Siz olmasaydınız hastamız belki evde enfeksiyon kapıp daha kötü hale gelecekti. Burak, Şubat ayında vatani görevini yapmaya hazırlanıyor. Hatta Doğu'da komando olmak istiyor' diye konuştu.

Haberin Devamı

Sefa KIDIK / İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı